Cetăţenii au alimentat bugetul Braşovului cu peste 600.000 în prima zi de plată a taxelor şi impozitelor locale

Prima zi de plată a impozitelor şi taxelor locale a adus la cele 9 casierii deschise la Direcţia Fiscală Braşov suma de 632.000 de lei, achitată de aproximativ 900 de cetăţeni care au ţinut să fie primii care fac acest lucru. 

Reamintim că cetăţenii care plătesc în primele trei luni ale anului impozitele şi taxele locale beneficiază de o bonificaţie de 5%. Cetăţenii care au venit la casierie atât de curând spun însă că au ales să plătească foarte devreme dările locale „pentru a-şi lua de pe cap această obligaţie“. 

Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face la trei agenţii, atât cash, cât şi cu cardul. Prima dintre acestea este amenajată la sediul Direcţiei Fiscale Braşov, pe strada Dorobanţilor nr. 4, acolo unde braşovenii au la dispoziţie nouă casierii, un sistem de emitere a bonurilor de ordine şi un spaţiu de aşteptare mai mare, după ce Centrul de Informare pentru Cetăţeni a fost mutat în noul sediu construit în curtea instituţiei. Programul celor nouă casierii de la sediul central al Direcţiei Fiscale Braşov este în fiecare zi de luni, marţi, joi şi vineri, între orele 8.00 şi 16.00, iar miercuri, între orele 8.00.18.30.

Braşovenii vor plăti taxele şi impozitele locale şi la Agenţia Fiscală de pe strada Lungă nr. 14, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 8.00 – 15.45, şi vineri între orele 8.00 şi 13.15, precum şi la Agenţia Fiscală de pe strada Turnului nr. 5, de luni până joi între orele 8.30 – 12.00 şi 12.20 – 15.00, iar vineri în intervalele orare 8.30 – 12.00 şi 12.20 – 13.30.

Cetăţenii care ajung să-şi plătească în această perioadă impozitele locale trebuie să ştie că 2019 aduce dări mai mari la Direcţia Fiscală Braşov.

„Anul trecut Consiliul Local a aprobat actualizarea impozitelor locale cu aproximativ 10% în cazul clădirilor şi cu aproximativ 15% în cazul maşinilor. Această actualizare se va resimţi mai mult în cazul celor care deţin locuinţe cu suprafeţe mari şi al celor care deţin autoturisme cu capacitate cilindrică mare. Aceste impozite nu au mai fost modificate din anul 2010. În continuare posesorii de autoturisme electrice nu plătesc impozite pentru acestea, iar deţinătorii de autoturisme hibrid sunt scutiţi cu 95% din valoarea impozitului datorat”, a mai precizat Sorin Toarcea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.