Dr. Albean, despre cazul fetiței de la Sinaia, ajunsă la Urgențe în Brașov, cu un tifon în abdomen: Nu e normal dar… se mai întâmplă

Medicii braşoveni aşteaptă rezultatele investigaţiilor pentru a înţelege mai bine ce s-a întâmplat în cazul fetiței de 11 ani, din Sinaia, care a ajuns la Brașov, cu o infecție majoră și eliminând prin uretră fire dintr-un tifon – cel mai probabil uitat în urma unei operații de apendicită pe care a suferit-o anul trecut. 



 

„Se presupune, nu ştim exact, că s-ar putea să fie un textilom, care a rămas probabil de la vreo intervenţie chirurgicală”, a spus luni dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov, citat de MEDIAFAX.

Acesta spune că, deși nu sunt normale,  astfel de accidente operatorii „se mai întîmplă“. De altfel, la spitalul din Brașov a existat un caz similar în urmă cu 30 de ani, după cum a precizat dr. Marcel Albean. 

„S-au mai întâlnit asemenea situaţii, pe înţelesul oamenilor, când se lucrează, pot să rămână resturi şi nu e primul caz când au rămas comprese, au rămas şi instrumente uneori, depinde ce urgenţă este, cât de repede trebuie să se mişte echipa, ce echipă este. Probabil a rămas o compresă sau un tampon acolo şi organismul încearcă să o dea afară şi dacă s-a lucrat şi pe vezică, se încearcă să o dea afară prin urină”, a mai explicat medicul.

Pe de altă parte, până nu finalizează investigațiile, medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii nu exclud nici varianta în care fetița să fi introdus singură bucățile de tifon în corp.  

„Nu putem exclude să-şi fi introdus acele bucăţi. Încă nu am terminat investigaţiile, explorările”, a mai spus Marcel Albean.

1 Trackback / Pingback

  1. Părinții fetiței ajunse la Spitalul din Brașov cu un tifon uitat în corp, plângere penală împotriva medicilor care au operat-o acum un an – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.