Unul dintre cele patru autobuze turcești noi scoase de RATBV pe traseu s-a defectat în prima prima zi de exploatare

Unul dintre cele 4 autobuze marca Menarinibus (Italia) fabricate de Karsan Turcia, care au fost scoase ieri pe traseu în municipiul Brașov a fost retras la garaj după numai câteva ore de exploatare.



Potrivit directorului RATBV, citat de bzb.ro, a fost vorba de o defecțiune minoră la sistemul de închidere a ușilor, iar șoferul a considerat că din cauza acestei probleme călătorii nu pot fi transportați în condiții de siguranță. Aceste autobuze noi circulă pe liniile 50, 51 și 52, care leagă cartierul Șchei de diferite zone ale Brașovului.

Probleme și cu validatoarele 

Defecțiunea amintită nu este singura problemă cu aceste vehicule. De exemplu, pe unul dintre cele care circulau pe linia 52, validatorul era nefuncțional, printr-un afiș lipit pe el călătorii fiind anunțați că este în testare. De asemenea, călătorii erau îndrumați către alte două validatoare, amplasate în dreptul ușilor din mijloc și din spate. Aceste dispozitive nu sunt montate la fabrica din Turcia, ci în România. 

 Cele 4 autobuze fac parte din primul lot de 10 vehicule care au ajuns la Brașov la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. Acestea au o lungime de 10,6 metri și o capacitate de 74 de locuri, din care 20 pe scaune.  În total, RATBV va cumpăra 105 autobuze Menarini ( 30 vehicule de 10,6 metri,  40 de autobuze de 12,1 metri și 35 de auobuze de 18 metri lungime ), acestea urmând a fi livrate până în luna aprilie a acestui an.   

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.