Guvernul a trimis la Covasna banii pentru aeroportul de la Brașov

Problema aeroportului a fost discutată și la semnarea contractului pentru modernizarea unor drumuri județene

Consiliul Județean Covasna va primi 10 milioane de lei de la bugetul de stat, pentru a investi în aeroportul de la Ghimbav. În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Județean Brașov, printr-o adresă transmisă Guvernului, solicita alocarea unor sume de la bugetul de stat. 



 

La începutul lunii trecute, alăturându-se autorităților din județul Brașov, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, au transmis premierului o adresă prin care au cerut Guvernului repartizarea pe anul financiar 2019, către bugetul județului Brașov, a sumei de 178,731 milioane de lei pentru finanțarea obiectivului de investiții „Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav”. 

Adresa a fost transmisă de edilii din județul vecin după ce președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor a declarat pentru presa covăsneană că a avut o întâlnire cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor și a cerut în numele primarilor din judeţ ca atunci când începe tratative cu Guvernul României în ceea ce înseamnă proiectul bugetului pe 2019 să aibă în vedere şi finanţarea aeroportului de la Ghimbav.

Guvernul a onorat parțial solicitarea edililor din județul vecin, alocând, județului Covasna, nu Brașovului, mai puțini bani decât suma solicitată, respectiv 178,731 milioane lei. Mai exact, în versiunea finală a proiectului Legii bugetului de stat, la anexa 7, din cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, județul Covasna a primit suma de 147.483.000 lei, cu o notă de subsol, în care se arată că „include şi suma de 10.000 mii lei (adică 10 milioane lei) ce se repartizează Consiliului Judeţean Covasna pentru finanţarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov”. 



De acum, CJ Brașov și CJ Covasna vor trebui să găsească o soluție pentru ca cele 10 milioane să ajungă în conturile administrației județene brașovene, cea care implementează proiectul aeroportului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.