VIDEO. Consiliul Județean Braşov va înființa o regie pentru certificarea şi operarea aeroportului

CJ Braşov va inființa o regie care să se ocupe de certificarea şi operarea viitorului aeroport de la Ghimbav, a anunțat preşedintele Adrian Veştea. O hotărare a plenului CJ în acest sens va fi supusă aprobării în luna martie, când se va vota şi acordul de colaborare cu ROMATSA, ce conține toate detaliile tehnice şi de operare ale aeroportului.

„Luna viitoare, într-o şedinţă extraordinară, vom aproba înfiinţarea unei regii autonome care va avea ca şi scop operarea şi certificarea aeroportului. Este obligatoriu ca noi să începem toate aceste proceduri, să le derulăm în paralel cu licitaţiile şi cu construirea propriu-zisă a aeroportului. Conform legislaţiei, această regie este obligatoriu să fie înfiinţată, pentru că doar în acest mod putem să certificăm aeroportul”, a argumentat Adrian Veştea.

În ceea ce priveşte acordul cu ROMATSA, acesta va avea detaliat proiectul aeroportului, inclusiv certificarea şi demersurile legale ce trebuie făcute pentru ca aeroportul să devină funcţional. 

„Acest protocol va fi făcut public, astfel încât, în situaţia în care vor apărea situaţii care vor crea întârzieri să putem justifica de ce s-a întâmplat acest lucru. Aşa cum am mai spus, ne dorim ca până la sfârşitul anului 2020 aeroportul să prindă contur, conform tuturor procedurilor pe care le mai avem de realizat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.