Lucrările de modernizare a Corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov vor fi finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI), contractul fiind semnat săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut de senatorul brașovean Florin Orțan (PSD), care a precizat că, din „motive obiective”, lucrările nu vor mai fi terminate în vara acestui an.
„Este o foarte mare bucurie a mea, să anunț că în cursul săptămânii trecute Consiliul Județean Brașov a semnat cu Compania Națională de Investiții preluarea restului de investiție de reabilitare la Spitalul Județean în valoare de 13 milioane lei”, a declarat senatorul brașovean.
Acesta a mai spus că preluarea obiectivului de investiții de către CNI a fost întârziată cu aproximativ 4 luni, din „motive obiective”. Având în vedere această întârziere, parlamentarul a afirmat că, cel mai probabil, lucrările de modernizare vor fi gata abia la sfârșitul anului, apoi va mai trece o perioadă până la deschiderea noilor spații medicale, pentru că acestea trebuie dotate.
„Erau niște documente neclare, niște fâșii de teren revendicate, etc. Așa că termenul de încheiere a lucrărilor se va prelungi, dar a meritat să așteptăm”, a explicat Florin Orțan.
Două etaje finalizate anul trecut
Lucrările la corpul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență au început în vara anului 2017, contractul, în valoare de 24.372.679,46 lei fiind semnat semnat de Consiliul Județean Brașov cu firma Romliant Construct SRL din Baia Mare. Din această sumă, aproximativ 11 milioane de lei au fost plătite de administrația județeană, diferența, adică cele 13 milioane de lei, urmând a fi acoperită de la bugetul de stat.
În luna octombrie a anului trecut, conducerea Consiliului Județean Brașov a anunțat că au fost finalizate lucrările la etajele 4 și 5.
Conform proiectului, la subsol vor fi realizate vestiare pentru personalul medical și tehnic, dotate cu grup sanitar și duș. Parterul va fi destinat Unității de Primiri Urgențe, care va dispune de 20 de posturi. La etajul unu va funcționa secția Cardiologie, cu 52 de paturi. Etajul doi va fi ocupat de secția Ortopedie Traumatologie, cu 54 de paturi. La etajul trei va fi secția Chirurgie III, cu 56 de paturi. Etajul patru va adăposti 58 de paturi, în cadrul secției Interne I. La etajul cinci vor funcționa secția Neurologie, cu 26 de paturi – din care 10 paturi vor fi destinate Unității de accidente vasculare, precum și secția Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, cu 25 de paturi. Saloanele urmează să aibă câte cinci paturi, duș și grup sanitar proprii, existând și facilitățile necesare pacienților cu dizabilități. În cadrul fiecărei secții vor exista și rezerve cu 1-2 paturi și băi proprii. Pe fiecare etaj sunt prevăzute săli de tratament, cameră de gardă, cameră pentru medici și cabinet pentru medicul-șef, dotate cu grupuri sanitare, precum și oficiu alimentar și boxe de depozitare, amenajate corespunzător activităților prestate.