Încă o amânare în Dosarul Skoda, în care primarul Brașovului e acuzat de abuz în serviciu. Verdictul, peste două săptămâni

Tribunalul Brașov a amânat peronunțarea în „Dosarul Skoda“, în care primarul Brașovului, George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu. Termenul a fost stabilit pentru azi, la ora 8.30, însă judecătorii au nevoie de mai mult timp, pentru a analiza probele din dosar. 



 

Magistrații ar fi trebuit să dea sentința pe 27 februarie, dar au decis să amâne pronunțarea pentru 13 martie, iar azi s-a dispus o nouă amânare, până la data de 27 martie. Tribunalul Braşov este instanţa de fond, astfel că, indiferent de soluţie, se va putea formula apel.

Dosarul în care primarul Braşovului, George Scripcaru, este judecat pentru pentru abuz în serviciu şi participaţie improprie la abuz în serviciu într-un a fost deschis în septembrie 2016 și vizează achiziţionarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administraţiei locale. Conform anchetatorilor, Scripcaru este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, precum şi pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al DNA. În același dosar este cercetat și fostul director al RAT Brașov, Cristian Radu.



 

„În perioada 2007 – 2015, inculpatul Scripcaru George (…) şi-a exercitat influenţa reală asupra directorului general al unei societăţi din subordinea Primăriei Braşov şi l-a determinat să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să achiziţioneze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziţia Primăriei Braşov, semnîndu-se în acest sens mai multe contracte şi acte adiţionale. Scopurile urmărite de edil au fost obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine, constînd în folosinţa exclusivă a maşinilor respective, dar şi neplata costurilor pentru întreţinerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii şi reparaţii)“, au precizat procurorii DNA. 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Primarul Braşovului, achitat în Dosarul Skoda. Fostul director RAT, condamnat cu suspendare
  2. Fostul primar Scripcaru, achitat definitiv în „Dosarul Skoda” – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.