Manageri noi pentru Spitalul de Copii, Maternitate și Infecțioase. Concursuri în desfășurare pentru alte două spitale din Brașov

Monica Săbăduși, dr. Ramona Ionescu, dr. Mircea Preda

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a semnat ieri contractul de management pentru Spitalul Clinic de Copii, care va fi condus, în următorii ani, de către Monica Săbăduși, cea care a câștigat concursul organizat în această lună. 



 

Monica Săbăduși a condus și până acum spitalul, însă cu titlu interimar, după ce dr. Liviu Munteanu a demisionat, preferând poziția de director medical la aceeași unitate. Înainte de a manageria Spitalul Clinic de Copii, Monica Săbăduși a fost director economic. 

„Lucrez de 18 ani în această unitate sanitară și pot să vă spun că am crescut în acest spital. Preiau cu încredere și speranță acest mandat de manager, pentru că am alături o echipă extraordinară de medici și mă bazez pe specialiștii din Consiliul Județean“, a spus Monica Săbăduși, care a declarat că și-a propus, în următoarea perioadă, să facă unele investiții în infrastructură, astfel încât să aducă toate secțiile spitalului, la același nivel de calitate. 

În această săptămână, este de așteptat ca președintele CJ Brașov să semneze contractele de management pentru alte două spitale. 



 

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie, în urma concursului, postul a fost câștigat de dr. Mircea Preda, cel care până acum a fost director medical. Dr. Mircea Preda a mai condus Maternitatea Brașov, în 2015, pentru o perioadă relativ scurtă, înainte ca postul să fie preluat de dr. Valeria Badea. 

De asemenea, va fi semnat și contractul de management pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acolo unde postul a fost câștigat prin concurs de dr. Ramona Ionescu, aflată acum la al doilea mandat. 



 

În această perioadă mai sunt în desfășurare concursuri la două dintre spitalele subordonate Consiliului Județean – Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, condus acum interimar de dr. Călin Cobelschi, și Spitalul de Pneumoftiziologie, condus de dr. Dan Moraru. 

 „Mai avem în curs de desfășurarea două concursuri, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie de la Stejăriș și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. De asemenea, la Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie procedura este momentan suspendată, din dispoziția instanței de judecată. Ceea ce vreau să subliniez din nou este că conducerea CJ Brașov nu a avut și nu are niciun fel de implicare în aspectele privind organizarea și desfășurarea concursurilor pentru desemnarea managerilor de spitale. Respectăm o procedură legală, transparentă, care nu lasă loc niciunei suspiciuni cu privire la corectitudinea rezultatelor acestor concursuri. Tot ce ne dorim este să avem un management eficient și competent la toate cele șase spitale, astfel încât să putem desfășura proiectele de investiții pe care le avem în plan”, a spus președintele CJ Adrian-Ioan Veștea.

Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov este condus interimar de dr. Nicușor Bâgiu, concursul fiind suspendat în instanță, până la soluționarea plângerii depuse de fostul manager, dr. Alexandru Grigoriu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.