Dino Parc Râșnov atrage ca un magnet vizitaorii în aceste zile de după Paște. În a doua zi de Paște, managerii parcului spun că au avut până în jurul prânzului, aproape 3.000 de vizitatori.
Parcul cu dinozauri și-a dublat suprafața și vine cu noi surprize pentru vizitatori, una dintre ele fiind acum Seismosaurus- o reproducere fidelă a celui mai mare dinozaur care a trăit pe pământ. În acest moment, Dino Parc a ajuns la 100 de exponate. Pe lângă Seismosaurus, parcul vine şi cu alte noutăţi, reproducând cu o corectitudine ştiinţifică, şi alte mamifere preistorice care au trăit pe teritoriul României, în zona Haţegului.
Seismosaurul este unicul expemplar de această mărime, reprodus până acum în lume, după cum spune managerul parcului, Adrian Apostu. Exemplarul de la Dino parc Râșnov are 45 de metri lungime.
„Se numeşte Seismosaurus pentru că se spune că era atât de mare încât fiecare pas al lui, declanşa un mic cutremur în jur. Mă bucur că s-a ivit această ocazie minunată de a reproduce în mărime naturală cel mai mare dinozaur descoperit până acum în lume. Hotărârea de a expune acest gigant preistoric, care acum e vedeta parcului, a fost în strânsă legătură cu ideea noastră de a extinde Dino Parc Râşnov, după ce numărul vizitatorilor a crescut exponenţial în ultimii ani. Am fost foarte atenţi la dorinţele oamenilor care ne-au vizitat şi care ne-au spus că vor să vadă mai multe exponate şi expoziţii interactive”, a declarat Adrian Apostu.
O zonă nouă, cu mamifere preistorice din zona Haţegului
Tot acum în parc s-a deschis o nouă zonă a dinozaurilor şi mamiferelor preistorice care au trăit pe teritoriul României în zona Haţegului. Astfel, Dino Parc a ajuns acum la un număr total de 100 de exponate reproduse în mărime naturală şi atestate ştiinţific. Pe lângă dinozauri, în parc poate fi văzut şi un mamut dar şi un urs. Iar dacă Seismosaurus este noua vedetă a parcului, prin dimensiunile sale gigantice, Theriosuchus este cu siguranţă unul dintre cele mai simpatice exemplare, fiind un crocodil de mici dimensiuni, ce măsoară maxim 50 de centimetri.
Toate exemplarele din parc au fost reproduse în dimensiune naturală, respectând informaţiile ştiinţifice
cunoscute despre ele. De altfel, parcul are colaborări permanente pentru documentare, cu muzee şi universităţi din România şi din străinătate.
„Dino Parc Râşnov reprezintă un adevărat muzeu în aer liber, iar această calitate a parcului este dată de acurateţea cu care sunt reproduse exponatele. Seismosaurus reprezintă dovada că lumea preistorică ce a existat la un moment dat pe această planetă are încă multe secrete, pe care dorim să le dezvăluim publicului larg într-o manieră educativă“, a declarat profesorul Dan Grigorescu de la Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti.
Tot ieri a fost inaugurat, la etajul 1 al clădirii principale din parc, expoziţia «Animale şi plante din trecutul Pământului Românesc» în colaborare cu Muzeul de Geologie. În luna aprilie a acestui an, atracţiile din cadrul Dino Parc Râşnov s-au îmbogăţit cu un cinematograf 360° de grade, care va permite vizionarea filmelor tematice într-un nou format interactiv, cu o peşteră special amenajată în care se găsesc fosile de dinozaur, o corabie cu un traseu interactiv, o camera senzorială cu sunete de dinozauri şi mamifere preistorice.