Răzvan Cuc revine la Brașov în pragul alegerilor europarlamentare. Ar vrea să taie panglica șantierului autostrăzii

Chiar dacă PSD Brașov a anunțat luni, că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va ajunge a doua zi pe șantierul nedeschis al capătului de autostradă Cristian – Râșnov, acest lucru nu s-a întâmplat. Ministrul nu avea ce șantier să viziteze, din moment ce acesta nu există, proiectul fiind acum în faza obținerii autorizației de construire.



Marți, într-o conferință de presă a anunțat că va reveni în 20 mai la Brașov, pentru verifica stadiul lucrărilor de modernizare a DN 73 și, „probabil” (cum a spus el), pentru a deschide șantierul acestui segment de autostradă. 

Contractul pentru acest sector de autostradă a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului 2017, constructor fiind Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 24 luni, din care proiectare – 6 luni, iar execuţia propriu-zisă – 18 luni. Proiectarea propriu-zisă a început abia în luna aprilie  anului trecut, după ce au fost obținute mai certificatele de urbanism, iar în luna septembrie a anului trecut această etapă ar fi trebuit să fie gata. Documentația inițială, realizată de proiectanți nu a fost agreată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.



Constructorul a refăcut proiectul, iar avizul comisiei tehnice a companiei a fost obținut abia în această primăvară. Pentru a putea fi deschis șantierul mai trebuie parcurse câteva etape birocratice, inclusiv autorizația de construire. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.