La Brașov ar putea fi construit un nou centru destinat copiilor aflați în situații de risc. În prezent, un astfel de centru există în Astra, amenajat în 2012, cu o finanțare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Acest nou proiect ar putea fi pus în aplicare de Primăria Brașov, într-un parteriat cu UNICEF România, a anunțat viceprimarul Costel Mihai.
O delegație a UNICEF România a fost prezentă marți la Primăria Brașov, pentru a pune bazele unui parteneriat de colaborare cu Municipalitatea, în vederea amenajării unui centru destinat copiilor aflați în siuații de risc. Delegația, formată din adjunctul reprezentanției UNICEF în România, Gabriel Vockel, Cristina Badea – coordonator educație și Viorica Ștefănescu – specialist în monitorizarea drepturilor copilului, a fost primită de viceprimarul Costel Mihai, temele de discuție fiind axate pe crearea unui nou centru destinat copiilor în situații de risc, dar și pe obținera, de către Brașov, a titlului de „Oraș prieten al copiilor“.
„UNICEF România este interesată să dezvolte la Brașov un centru destinat copiilor aflați în situații de risc, iar pentru acest proiect a identificat și o sursă de finanțare, prin mecanismul norvegian de fonduri nerambursabile. În urma discuțiilor purtate cu delegația UNICEF, Municipalitatea analizează oportunitatea acestei colaborări, cu atât mai mult cu cât ne-am afirmat deja oficial, intenția de a dezvolta astfel de centre pentru copii, în fiecare cartier al Brașovului. În acest moment, avem centrul pentru copiii aflați în situații de risc, din Astra, complet funcțional, iar pe același model sperăm să construim un al doilea centru, în parteneriatul cu UNICEF, având pe lângă activitățile didactice, recreative, de socializare sau consiiere psihologică, un element de noutate ce constă în acordarea de teleasistență pentru cei mici care ar beneficia de serviciile pe care le oferim“, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai.
Delegația UNICEF a vizitat la Brașov, Centrul pentru copii aflați în situații de risc, din Astra, a cărui activitate au apreciat-o ca fiind utilă comunității. În urma întâlnirii de la Primăria Brașov, reprezentanța UNICEF din România va transmite Municipalității o scrisoare de intenție privind parteriatul în dezvoltarea unor proiecte pentru protecția copilului.
În acest parteriat, un al doilea proiect propus de UNICEF România vizează obținerea, de către municipiul Brașov, a titulaturii de Oraș prietenos cu copiii – adică un loc ce garantează că drepturile celor mici, așa cum sunt ele prevăzute în convenția ONU, sunt respectate în totalitate.