Autocarele turistice au primit permisiunea de a tranzita Centrul Istoric al Brașovului, dar nu pot opri pe domeniul public

Autocarele turistice, care până nu demult primiseră interdicţie să mai urce în Centrul Istoric al oraşului, au din nou permisiunea de a circula până în Şchei. Primăria Braşov vine cu o decizie în acest sens, care totuși, ar putea fi doar pe jumătate pe placul turiştilor şi al comercianţilor. Și asta pentru că autocarele vor avea voie să circule în zona Centrului istoric, însă de oprit, nu vor putea opri pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor decât în aceleaşi  două locuri ca şi până acum, respectiv în faţa Cinematografului Astra (în măsura în care şantierul pentru modernizarea clădirii permite acest lucru) şi în Livada Poştei, pe linia special amenajată înainte de Paşte (în zona fostei staţii de taxi, mutată în faţa Bibliotecii Judeţene).

„Circulaţia autocarelor este permisă în Centrul istoric, dar este interzisă oprirea lor altundeva pe domeniul public, cu excepţia celor două staţii amenajate la Livada Poştei şi la Cinematograful Astra. Cei care vin să viziteze Centrul Istoric au la dispoziţie variante. Ei pot utiliza liniile de transport care fac legătura cu cartierul Şchei sau autobuzul turistic pus la dispoziţie de operatorul de transport public“, a precizat Sorin Toarcea.
 
Municipalitatea se referă doar la domeniul public, pe care nu pot opri sau staționa autocarele în Centrul Istoric, însă acestea pot totuşi să apeleze, la parcări private, ale unor hoteluri sau pensiuni. 
 
De exemplu, în parcarea unui hotel din Piaţa Unirii puteau fi observate vineri două autocare staţionate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.