Braşov Heroes 2019. Peste 1.100 de alergători deja înscrişi, cu o săptămână înaintea startului. Alege şi susţine una dintre cele 11 de cauze ale comunităţii braşovene!

A șasea ediţie Braşov Heroes – cursa cu obstacole a comunității – va avea loc duminică, 2 iunie, în zona de picnic a lacului Noua. În acest an, 11 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri pentru a organiza grupuri de suport pentru mame din medii defavorizate, tabere de dezvoltare personală pentru copii din centrele de plasament, sesiuni de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical pentru tineri talentați, cluburi de vacanţă pentru tineri cu autism, o cameră senzorială pentru copii cu dizabilităţi, un studio de înregistrări dedicat tinerilor instituționalizați pentru delicvență juvenilă care se confruntă cu diverse dependențe, şi alte proiecte care-i implică activ în viaţa comunităţii.

Până la acest momentul acesta sunt înscriși un număr de 1.122 alergători dintre care 428 persoane aleargă în echipă, 255 alergători la cursele individuale, 439 alergători în familie, din care 270 sunt copii cu vârste între 0 și 14 ani. Din totalul de alergători, 511 înscriși sunt angajații a 26 de companii care au ales să-și petreacă duminica de 2 iunie în teambuilding alături de colegi și familii.



Înscrierea participanţilor se face în continuare pe pe site-ul evenimentului, completând formularul online şi alegând metoda preferată de plată: online pe http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/inscrie-alergatori.php sau offline la Tipografia, Librăria Libris și Bookcity Coresi. Înscrierile vor rămâne deschise până în ziua evenimentului, existând posibilitatea de înscriere și la fața locului într-un număr limitat de locuri la cursa scurtă și lungă, la familie neexistând restricții.

Și anul acesta cei care nu vor să alerge, dar vor să susțină o cauză sau un alergător o pot face printr-o donație pe site-ul evenimentului. Până la acest moment s-au strâns 385 donații individuale în valoare de 62.740 lei și donații provenite de la companii de 12.00 0 lei, 4 cauze depășind bugetul necesar implementării proiectelor cu care au aplicat, 2 cauze depășind 70% din necesar, iar celelalte 5 situându-se în jurul procentului de 25% față de obiectiv. Donațiile rămân deschise până la finalul lunii iunie. Acestea se pot face online pe site-ul evenimentului, completând formularul şi alegând metoda preferată de plată: online pe http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza.php sau offline la Tipografia, Librăria Libris și Bookcity.

În acest an, datorită co-organizatorului evenimentului, Coresi Shopping Resort, 100% din donațiile primite vor merge către comunitate, partenerul acoperind costurile de organizare a evenimentului din 2 iunie. Astfel taxa de 10% din donații care în anii anteriori era folosită pentru a acoperi costurile de organizare a evenimentului va merge către o a 12-a asociație, Diaconia Ajutor Internațional pentru a le acoperi costurile administrative și de operare în programul Intergenerații. Programul este realizat în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta și cu sprijin din partea Fundației Comunitare Brașov. 



Mai multe detalii despre proiecte finanțate, cauze, competiție şi înscriere se găsesc atât pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a evenimentului – Brasov Heroes.  La ediţia de anul trecut a evenimentului au participat 1.150 de alergători, în timp ce ediţia din 2017 a surprins la start 740 de participanţi, cea din 2016 520 participanți, iar prima ediţie, din 2014, a numărat 320 de alergători. În cele cinci ediţii, Braşov Heroes a adus împreună peste 2.500 de alergători, peste 900 de donatori, 60 de companii partenere şi finanţări în valoare 333.000 lei, care au făcut posibilă desfăşurarea a 60 de proiecte educaţionale, culturale, sociale sau de mediu.

Proiectele finanțate în anii anteriori pot fi vizualizate pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-finantate-2015-2017.php și http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-finantate-2018.php

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.