Dăncilă nu a scăpat de huiduieli nici la Râșnov. Ea a acuzat „atitudinea violentă“ a protestatarilor care au întrebat-o de prețul cartofului

Premierul Viorica Dăncilă și grupul de cinci miniștri cu care s-a prezentat la Râșnov pentru semnarea contractului de finanțare unui sector din Autostrada Cristian – Predeal nu a scăpat nici în județul Brașov de huiduieli.

Primul ministru a fost așteptat pe șantierul sectorului de autostradă Cristian – Predeal de câțiva protestatari, care i-au strigat că Guvernul pe care îl conduce își bate joc de români. Mai exact, unul dintre protestatari i-a reproșat că nu a făcut cu adevărat nimic pentru români și i-a strigat dacă știe cât este kilogramul de cartofi sau dacă este mulțumită de faptul că românii dau 4-5 lei pe un kilogram de cartofi. 

Viorica Dăncilă a susținut însă în fața presei că „sunt doar câțiva protetstatari, care refuză dialogul“ și care „nu au nimic concret“. De asemenea, ea a declarat că protestatarii au o „atitudine violentă“.

„Nu vor dialog. Am încercat să port dialog. I-am întrebat ce vor. Mă aştept ca atunci când critici să vii cu ceva mai bun şi avem toată atitudinea să preluăm ce este mai bun, dar am avut parte de o atitudine violentă din partea lor. Aceste cuvinte nu caracterizează poporul român, nici din Braşov şi nici din altă parte. Cred că acest lucru nu poate decât să instige la ură şi dezbinare. Pentru a avea lucruri bune pentru România, lucruri concrete, cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă unitate. Că avem opinii concrete, asta e democraţia şi este normal. M-am dus în mijlocul lor, nu au ceva concret. Este modul lor de a înţelege lucrurile. Nu este vorba de noi, pentru că ne-am obişnuit şi nu ne este teamă. Modul acesta de comportament nu le face bine. Cred că presa va relata bine şi nu ne vom mai trezi că au fost mii de cetăţeni care au fost împotrivă. Sunt 6. Atât am numărat eu. Sper să nu fi greşit”, a spus Viorica Dăncilă, în timp ce pe fundal se auzea „PSD, ciuma roșie“.

Viorica Dăncilă a ajuns azi la Râșnov cu cinci ministri pentru a inaugura șantierul sectoruluui Cristian – Predeal din autostrada Comarnic – Brașov. Pe lângă ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ea  afost însoțită și de ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.