Site icon

Deschiderea Planetariului de la Zoo Brașov, amânată pe termen nelimitat

Chiar dacă lucrările la planetariul de la Zoo Brașov au fost finalizate încă de la începutul lunii martie, iar edilii brașoveni anunțau că după 1 aprilie este posibil ca obiectivul să fie deschis, acest lucru nu s-a întâmplat.



 

În momentul în care a fost prezentat presei, în 11 martie, primarul Brașovului, George Scripcaru, a precizat că, pentru a putea fi deschis, va fi nevoie de personal specializat, care să poată utiliza aparatura de ultimă generație care a fost achiziționată pentru Planetariu. De altfel, la momentul respectiv, reprezentantul municipalității spunea că o variantă ar fi ca, cel puțin pentru o perioadă, de planetariu să se ocupe firma care l-a amenajat, respectiv Har&H din Brașov.  

De asemenea, directorul Grădinii Zoologice, Alin Pânzaru a afirmat la momentul respectiv că „vom cumpăra mai multe licenţe, pentru a pune la dispoziţia vizitatorilor diferite tipuri de imagini“, iar acestea nu sunt deloc ieftine.  



Zilele trecute, directorul Zoo Brașov a precizat că în acest moment nu poate estima când se va deschide planetariul. Totodată, el a spus că speră să primească vești cât mai repede privind deschiderea planetariului.

Amenajarea planetariului a costat în jur de 8,2 milioane de lei şi a fost începută în primăvara anului trecut, de către firma braşoveană Har&H, într-o clădire de 2,3 milioane lei, construită în urmă cu trei ani în curtea Zoo. Acest planetariu deţine, în prezent, cele mai moderne echipamente din România, respectiv un sistem superior de proiectare digitală, de 4K, prin intermediul a două video-proiectoare, având ca sursă de lumina diode laser şi accesorii optice de conversie şi mascare, amplasate diametral opus. Sistemul poate fi updatat ulterior la 8K sau 3D. Ca sunet, se foloseşte un sistem cu 7 canale, 14 boxe şi două subwoofere, cu puterne de 19.000 de W. 

 

Exit mobile version