Omul de afaceri Dan Cămârzan, autointitulat „Trimisul lui Dumnezeu“, reținut pentru uciderea bunicii sale

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus luni punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Dan Cristian Cămârzan,  sub aspectul comiterii infracţiunilor de „omor” în forma violenței în familie.



Omul de afaceri, care s-a remarcat în ultimii ani prin mai multe dezvoltări imobiliare pe care le-a dus spre faliment, dar și prin extravaganțe – cum este cea de a cumpăra o sticlă de șampanie de 15.000 de euro într-un club de pe litoral. Anul trecut, omul de afaceri în vârstă de 44 de ani se remarca prin faptul că susținea public că ar fi „trimisul lui Dumnezeu pe pământ“. 

Ieri el  a fost acum reținut preventiv, în calitate de inculpat, pentru uciderea bunicii sale. 

Potrivit libertatea.ro, alerta s-a dat la 9:36, în urma unui apel la 112. Un echipaj SMURD a intervenit pentru a resuscita o femeie, fără succes, și a cerut sprijinul unui alt echipaj dotat cu terapie intensivă mobilă. Din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul victimei, o femeie de 93 de ani.  



 

„La data de 7 mai 2019, inculpatul, aflat în stare de reţinere, va fi prezentat, cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov. Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în dimineața zilei de 6 mai 2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a suprimat viața bunicii materne, prin exercitarea de violenţe fizice, fapta fiind comisă în locuinţa comună. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Braşov – Serviciul de Investigații Criminale. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Adrian Aldea, procuror șef Secție urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov – Purtător de cuvânt al instituției.  



Potrivit Forbes, Dan Cămârzan avea în 2010 o avere de peste 29 de milioane de euro. El a fost implicat în afaceri imobiliare, iar în primăvara lui 2018 s-a făcut remarcat prin apartenența la comunitatea celor care, în baza certificatului de născut viu, emis de Primărie, contestă restul actelor de identitate emise de autorități și se consideră „suverani”. 

1 Trackback / Pingback

  1. Milionarul brașovean Dan Cămârzan nu ajunge la închisoare, ci la Psihiatrie, după ce și-a ucis bunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.