Reacţia Roxanei Mînzatu, propusă la Ministerul Fondurilor Europene: „Nominalizarea vine într-un moment greu pentru PSD, după semnalul puternic pe care românii l-au transmis prin vot“. Cine este deputatul de Braşov Roxana Mînzatu

După ce a fost nominalizată de CEx al PSD pentru Ministerul Fondurilor Europene, deputatul de Braşov Roxana Mînzatu s-a declarat onorată şi spune că acest portofoliu va reprezenta o imensă responsabilitate, în contextul în care vine într-un moment delicat pentru Partidul Social Democrat. „Nominalizarea pe care am primit-o ieri de la colegii din PSD pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene reprezintă o imensă onoare. rimirea mandatului va reprezenta o imensă responsabilitate, din două motive majore. Ca finanțator al majorității politicilor publice derulate de Guvern, Ministerul Fondurilor Europene reprezintă o instituție cheie pentru România. Este institutia de la care românii așteaptă să aducă banii europeni acasă. De buna functionare a acestui minister, împreună cu celelalte ministere și instituții care au responsabilități în atragerea fondurilor europene, depinde performanța economiei țării și a serviciilor publice oferite românilor. Foarte important, nominalizarea vine într-un moment greu pentru Partidul Social Democrat, după semnalul puternic pe care românii l-au transmis prin vot. În numele milioanelor de votanti pe care PSD îi are, partidul trebuie acum să demonstreze că întelege nemulțumirea românilor și că poate să își recalibreze comportamentul. Am acceptat nominalizarea din partea colegilor mei cu încrederea că în PSD putem recalibra modul în care deciziile și politicile noastre răspund nevoilor românilor din toate generațiile și profesiile“, este mesajul Roxanei Mînzatu.

Roxana Mînzatu a mai fost la Ministerul Fondurilor Europene, însă doar în postura de secretar de stat. Apoi, ea a condus şi Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, fiind eliberată din funcţie de către premierul Dacian Cioloş, la instalarea Guvernului tehnocrat.

Cine este Roxana Mînzatu

Deputatul social-democrat Roxana Mînzatu s-a născut la 1 aprilie 1980. A absolvit, în 2002, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, secţia Ştiinţe Politice în engleză, a Universităţii din Bucureşti. În perioada 2003-2005 a urmat cursurile de master în Integrare Europeană la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, potrivit CV-ului postat pe site-ul cdep.ro.În 2005-2006 a efectuat un stagiu la Biroul de reprezentare la Bruxelles al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, finalizat cu certificat. În iulie 2009 a obţinut diploma de absolvire a programului de formare profesională corespunzător categoriei înalţilor funcţionari publici, urmat la Institutul Naţional de Administraţie. A mai urmat şi alte cursuri de formare acreditate, absolvite cu certificate recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei: Formator (2008), Manager de Proiect (2010), Formator de Formatori (2012).

A fost consilier de integrare la Ministerul Integrării Europene (2004-2006). A devenit manager de proiect în Consultanţă accesare fonduri nerambursabile UE, planificare strategică în APL, dezvoltare locală la Project Europa Regional Bucureşti (2006-2008). În perioada 2008-2009 a fost director la Standard Management Braşov şi lector fonduri nerambursabile la Patronatul Serviciilor Publice din România.

În 2009 a fost subprefect la Instituţia Prefectului Judeţul Braşov. A deţinut funcţiile de expert proiect şi preşedintele Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală Curbura Carpaţilor la Primăria comunei Prejmer, judeţul Braşov, şi formator la Versus Project, unde s-a ocupat de formarea reprezentanţilor administraţiei publice locale în dezvoltare locală şi planificare strategică (2010). În acelaşi timp, în perioada 2009-2011, a fost director/formator la Eurokorona, activând în consultanţă şi formare accesare fonduri nerambursabile UE, planificare strategică în APL, dezvoltare locală.În 2013 a fost mentor proiect Regions for Jobs la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov şi expert tehnic proiect la Agenţia Metropolitană Braşov. Totodată, în perioada 2011-2014 a fost director executiv la Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – Filiala Braşov. A fost consultant programe formare la Technical Training, ocupându-se de formare profesională categorii vulnerabile, implementare FSE/POSDRU, din decembrie 2014 până în martie 2015.

A fost numită secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (martie-septembrie 2015) şi apoi preşedinte la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (septembrie 2015-ianuarie 2016).

În perioada februarie-decembrie 2016 a fost consultant accesare fonduri nerambursabile. 

Membru PSD din ianuarie 2000. În aprilie 2013 a devenit vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Braşov PSD, iar în septembrie 2013 – preşedinte al Organizaţiei Judeţene Braşov a Femeilor Social Democrate. A fost aleasă consilier judeţean la Consiliul Judeţean Braşov în perioadele 2004-2008, 2011-2012, apoi în 2016.

În decembrie 2016 a devenit deputat PSD de Braşov, fiind validată la 21 decembrie 2016. Este secretar al Comisiei pentru industrii şi servicii şi membru în Comisia pentru afaceri europene (din februarie 2017). Membru al Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor privind modalitatea de încheiere a unor contracte de colaborare cu terţe persoane şi a modului de angajare şi efectuarea a cheltuielilor din bani publici în executarea contractelor de colaborare la Societatea Română de Televiziune (până în martie 2019).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.