Voluntarii se întorc sâmbătă la Racoș pentru refacerea traseelor turistice și curățarea ariei protejate 

Complexul Geologic Racoș a devenit în ultimii ani una dintre cele mai atractive locații pentru iubitorii de natură și pentru turiștii de toate vârstele. Unii vin special pentru a vedea formațiunile geologice, unii pentru Lacul de Smarald, iar alții pentru istoria bogată a locului, dar toți pleacă de aici entuziasmați, dornici să revină și se aprofundeze la pas aceste locuri.



 

Sâmbătă, 18 mai, de îndată ce ploile se vor opri, voluntarii se întorc la Racoș pentru remontarea marcajelor turistice, ale indicatoarelor și curățarea Ariei Protejate. Până în prezent co confirmat prezența  trei ONG-uri, respectiv Alsorakosert, ApIS PM Feed-Back și Carpaterra. Acestea vor aduce voluntari, panouri, indicatoare, voie bună și multă hărnicie. Activitățile vor începe dimineața de la ora 10.00 fix din parcarea de la intrarea în aria protejată. 

„Ne vom împărți în echipe: unii la curățenie, unii la montat panouri, iar alții la montat indicatoare (săgetuțe). Ne așteptăm ca la ora prânzului să terminăm lucrul, iar apoi să ne bucurăm împreună de o tură prin complexul geologic”, a anunțat Cătălin Cantor, președintele Asociației Carpaterra, care a precizat că activitatea este 100% voluntară. 

 Organizatorii vor asigura unelte, saci și mănuși dar dacă și voluntarii pot aduce, acestea sunt binevenite. 

Pentru detalii și pentru confirmarea participării brașovenii interesați au la dispoziție o adresă de email: office@carpaterra.org sau pot suna la numărul de telefon 0740 065169.

Activitatea face parte din evenimentul Săptămâna Națională a Voluntariatului 2019 și este organizată de către Asociația Carpaterra în parteneriat cu Asociația pentru Integrare Socială și Protecția Mediului Feed-Back Brașov/Centrul de Voluntariat Brașov, Alsorakosert cu susținerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Brașov și a Primăriei Racoș.



 

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment inițiat și coordonat la nivel național de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, derulându-se în luna mai a fiecărui an. Anul acesta se desfășoară în perioada 13-19 mai, iar tema ediției cu numărul 18 o reprezintă Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals – SDGs). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.