Gheorghe Ialomițianu, acid la adresa Primăriei Brașov: Sper ca Brașovul să nu fie dat ca exemplu, după București, cu o situație grea

Fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu critică anunțurile „excesive“ făcute de Primăria Brașov, cu referire la câteva investiții de mare anvergură, ce ar urma să fie făcute din fonduri proprii. 

Gheorghe Ialomițianu, care până în 2016 a fost deputat, ales pe liste PDL (devenit din 2015, liberal, după fuziunea cu PDL – PNL), iar ulterior a fost ignorat total de partid. Acum, el susține, într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, că Primăria anunță investiții, fără să spună și din ce surse le va face. Asta în condițiile în care „potrivit bugetului Primăriei Brașov pe 2019, rezultă că această instituție nu poate să își acopere cheltuielile cu funcționarea din venituri proprii“. 

„Reprezentanții Primăriei Brașov anunță în mod excesiv că în urmatoarea perioadă vor demara investiții importante finanțate din fonduri proprii. De exemplu realizarea Spitalului Regional Brașov și cea mai mare Sală Polivalentă din Romania. Mai mult, vorbesc de realizarea aeroportului de la Brașov deși acesta este construit de către Consiliul Județean Brașov. Ar fi bine ca reprezentații Primăriei Brașov să ne spună din ce fonduri finanțeaza aceste investiții. Potrivit bugetului Primariei Brasov pe 2019 rezultă că această instituție nu poate să își acopere cheltuielile cu funcționarea din veniturile proprii, apelând la excedentul bugetar din anii precedenți. Sper ca Brașovul să nu fie dat exemplu dupa Municipiul Bucuresti, cu o situatie financiara grea. Am observat că actuala conducere a Primăriei Brasov încearca să rezolve situatia financiara prin majorarea impozitelor si taxelor locale, care nu este cea mai buna solutie. Recomand conducerii Primariei Brasov sa ia exemplul oraselor care isi asigura finantarea investitiilor din fonduri europene nerambursabile. Aceste orase au depasit din punct de vedere economic, social si cultural Municipiul Brasov“, a spus fostul ministru al FInanțelor, Gheorghe Ialomițianu.

Întrebat de ce nu adresează această opinie direct primarului, răspunsul lui Ialomițianu a fost la fel de acid: „Este greu sa accepte o sugestie. Asteapta sa fie lăudat“.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, primarul municipiului Brașov vorbea despre o investiție de 450 de milioane de euro pentru Spitalul Regional. Pentru acest proiect însă, sunt luate în calcul mai multe variante de finanțare, inclusiv un Parteneriat Public-Privat (PPP).  De asemenea, primarul a vorbit și despre Sala Polivalentă, estimată la 20 de milioane de euro. 

1 Trackback / Pingback

  1. Fostul ministru Gheorghe Ialomițianu a demisionat din PNL Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.