Vizitatori cu comportament de animale la Zoo

Parcul Zoologic de la Noua a devenit foarte atractiv pentru public în ultimul an. Pe măsură ce a crescut numărul de vizitatori la Zoo, au crescut și problemele pe care aceștia le cauzează, în relație cu exponatele, mulți dintre cei care vin în vizită ținând morțiș să vadă animalele în diferite etape de mișcare sau în diferite poziții. De aici și gesturile necugetate pe care le fac. Reprezentanții Pacului Zoo spun se întâmplă foarte des ca vizitatorii să încerce diferite metode pentru a face animalele din cușcă să se miște, ca să le vadă mai bines au să le fotografieze în toată spendoarea lor. De exemplu, unii bat cu pumnii în pereții de sticlă ai cuștilor, iar alții încearcă să-i hrănească, în ciuda faptului că animalele au un regim strict, cu anumite tipuri de mâncare și număr specific de calorii, stabilite atent de un nutriționist specializat.



Având în vedere că aceste situații de întâlnesc din ce în ce mai des, conducerea Zoo Brașov a încercat să lanseze și să promoveze un mesaj către vizitatori, amintindu-le că odată ce au intrat în pac, au nu doar drepturi, ci și obligații, în cele câteva minute sau ore pe care le petrec acolo. 

„Faptul că aţi achiziţionat un bilet nu înseamnă că aveţi drepturi depline şi libertate absolută de a face absolut orice în zoo. Vizitatorii au drepturi, dar şi obligații, iar achiziţionarea biletului presupune implicit acordul de a respecta aceste obligaţii şi condiţii, pe care le găsiţi în Regulamentul de vizitare – disponibil atât online, cât şi în formă tipărită, afişat la intrarea în zoo”, este mesajul pe care Zoo Brașov l-a lansat inclusiv pe rețelele de socializare.



Conform Regulamentului, vizitatorii nu au voie să hrănească animalele

Managerul Zoo Brașov, Alin Pânzaru, spune că mesajul a fost lansat și promovat după cetot mai des, vizitatorii au ajuns să bată puternic cu pumnii în terariile șerpilor, pentru a-i face să se miște.  „Șerpii sunt viețuitoare care se mișcă foarte puțin. Stau multă vreme nemișcați sau ascunși și, probabil, vizitatorii respectivi doreau să îi vadă mai bine”, a spus managerul Grădinii Zoologice Brașov, care a adăugat că la fel de dificil este să îi facă pe vizitatori să înțeleagă că nu au voie  să hrănească exponatele. „La noi, fiecare animal are o dietă strictă. Din păcate, oamenii au tendința de a le da animalelor mâncare, de la   popcorn şi pufuleţi la iarbă şi frunze.  Acest lucru poate afecta bunăstarea animalelor”, a explicat Alin Pînzaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.