Consiliul Județean Brașov s-a răzgândit în ceea ce privește firma Construcții SA Sibiu. După reevaluarea ofertelor, a dat alt câştigător pentru terminalul aeroportului

Consiliul Județean Brașov a finalizat reevaluarea celor patru oferte depuse la licitația pentru proiectarea și construirea terminalului aeroportului de la Ghimabv, măsură ce a fost dispusă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). 



Astfel, potrivit unui comuncat transmis de administrația județeană. Comisia de evaluare a ofertelor a desemnat câștigătoare oferta prezentată de Asocierea BOG’ART SRL (lider asociere) – SC UTI GRUP SA (asociat) – SC UTI FACILITY MANAGEMENT  SA (asociat), după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor-suport aferente probării informațiilor prevăzute în DUAE, cu o valoare de 122.337.126,00 lei fără TVA (145.581.179 lei inclusiv TVA). Amintim că valoarea estimată a acestui proiect de investiții a fost de 136.097.300 lei fără TVA (161.955.787 lei inclusiv TVA).

Comisia a întocmit Raportul procedurii în data de 17 iulie și l-a înaintat la ANAP, în vederea obținerii Avizului conform necondiționat pentru întreaga procedură, iar acest aviz final a fost primit astăzi. Tot astăzi, comisia de licitație a transmis comunicările către cei patru ofertanți. Din acest moment urmează o perioadă de contestații, de zece zile. În cazul în care nu vor fi înregistrate contestații, contractul pentru proiectarea și execuția Terminalului de Pasageri al Aeroportului ar putea fi semnat în data de 31 iulie.

Amintim că pe 24 iulie este stabilit termenul în judecarea plângerii împotriva deciziei CNSC, depuse la Curtea de Apel Brașov de către firma care inițial a fost declarată câștigătoare a acestei licitații.



Reamintim că în 20 iunie, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a emis o decizie prin care  prin care a fost admisă contestația depusă de către Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA în ceea ce privește rezultatul procedurii de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internaţional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri”, în intervalul 20 iunie – 17 iulie comisia de licitație din cadrul Consiliului Județean Brașov a reevaluat cele patru oferte depuse.

Consiliul Județean Brașov a decis să nu conteste decizia CNSC în instanță ci să o pună în aplicare, fiind începută reevaluarea ofertelor. „În 5 iulie, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a transmis Avizul conform necondiționat pentru procesul-verbal încheiat în urma reevaluării propunerilor tehnice în raport cu cerințele minime din caietul de sarcini. Ulterior s-a trecut la evaluarea propunerilor financiare. Avizul conform necondiționat pentru această etapă procedurală a fost transmis de ANAP Consiliului Județean Brașov în data de 10 iulie”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Brașov.

Contractul de lucrări ar putea fi semnat în 31 iulie 

 „În cazul în care nu vor apărea chestiuni neprevăzute, sperăm să putem încheia contractul de proiectare și execuție a Terminalului de pasageri în cel mai scurt timp. Termenul pentru realizarea documetanţiilor de proiectare pentru construcțiile și instalațiile terminalului este de 3 luni, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 9 luni”, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.



Licitația pentru proiectarea și construcția terminalului aeroportului Brașov a fost lansată la finalul anului trecut, iar în 16 mai 2019 a fost stabilită oferta câștigătoare, depusă de SC Consrucții SA Sibiu, însă ofertantul clasat pe locul al doilea, respectiv Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA a contestat rezultatul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.