„Brașovul Verde“, un program eșuat. Proaspăt căsătoriții nu au rezonat la ideea de a planta un copac la începutul vieții de familie

Lansat în anul 2017, Programul „Brașovul verde”, prin care proaspăt căsătoriții sau dezvoltatorii imobiliari  pot planta arbori în oraș, a fost un eșec, în ciuda faptului că în ultima perioadă se vorbește tot mai des despre necesitatea spațiilor verzi și a arborilor în oraș. 

Astfel în ceea ce-i privește pe brașovenii care și-au unit destinele în fața ofițerului stării civile, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că la puțin timp de la lansarea programului, aproximativ 10 cupluri au anunțat că vor să planteze, iar numărul celor are au și făcut acest lucru a fost și mai mic. După puțin timp, nici un cuplu nu și-a mai exprimat intenția de a planta”.  



Programul „Brașovul verde” a fost aprobat de Consiliul Local în anul 2017, la inițiativa consilierilor PER, după un model preluat de la Ghimbav, scopul principal fiind de a-i determina dezvoltatorii imobiliari sau pe cei care își construiesc case individuale să planteze arbori.  Prin același act normativ li se oferea și ocazia proaspeților căsătoriți să planteze câte un arbore, pentru a „marca” momentul în care și-au unit destinele.

În forma inițială, hotărârea prevedea și sancțiuni pentru cei care nu planta, respectiv 1.000 lei pentru persoanele fizice și 3.000 lei pentru persoanele juridice. Actul normativ a fost atacat de Prefectura Brașov, Municipalitatea a renunțat la sancțiuni, astfel că plantările au rămas voluntare și cu titlu de recomandare din partea Primăriei.



Programul este valabil și în acest moment, astfel că cei care vor să planteze un arbore pentru a marca unirea destinelor pot anunța acest lucru la Serviciul de Stare Civilă de la Primăria Brașov. Ei vor primi puietul, unelte și ajutor din partea specialiștilor de la „Spații verzi”. Plantările se fac primăvara și toamna. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Tinerii căsătoriți nu sunt interesați de „Brașovul Verde” - NewsBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.