Colegiul Național Unirea rămâne în șantier şi după începerea anului şcolar 2019 – 2020. După o mare întârziere, constructorul va fi concediat

Elevii Colegiului Național Unirea vor mai avea de așteptat până să se mute, din nou, Corpul A, aflat acum în șantier. Reparațiile capitale la această clădire ar fi trebuit să se încheie în 17 iulie 2019, însă, potrivit viceprimarului Brașovului, Costel Mihai, lucrările sunt mult întârziate.

„În baza facturilor emise de constructor, până acum am decontat 10 – 12% din valoarea totală a proiectului. Din punct de vedere al progresului fizic al proiectului lucrurile stau puțin mai bine, pentru că s-au realizat intervențiile mai grele. Totuși, conform contractului, lucrările ar fi trebuit să fie gata în 17 iulie. La data respectivă expiră de drept contractul de lucrări, iar noi nu îl vom mai prelungi. Constructorul va fi  sancționat legal și financiar pentru nerespectarea contractului. De asemenea, constructorul va primi un certificat care îi va interzice să participe la licitațiile publice pentru o perioadă. Pe de altă parte, pentru finalizarea lucrărilor lansa o nouă licitație”, a anunțat viceprimarul.

Acesta a mai spus că obiectivul municipalității brașovene este ca reparațiile capitale la  Corpul A al Colegiului Național Unirea să se încheie în vara anului viitor, astfel încât acesta să fie funcțional la începutul anului școlar 2020 – 2021.Lucrările de la Colegiul Național Unirea sunt executate de Asocierea formată din Construcciones DECO S.A. şi Eisen Land S.R.L, în baza unui contract în valoare de 6.650.204,82 lei, fără TVA (7.913.743,74 lei inclusiv TVA). De altfel, Construcciones DECO S.A. se ocupă și de lucrările reabilitare energetică a Colegiului Național de Informatică Grigore Moisil, proiect care, la fel, este în întârziere.

  Ce lucrări sunt prevăzute la Colegiul Național Unirea: 

  • Lucrări la acoperiş: revizuire şarpantă şi învelitoare, respectiv ignifugarea materialului lemnos, refacerea streaşinii, extinderea şarpantei peste logie; 
  • Lucrări la faţade: restaurare, protejare elemente decorative, refacerea tencuielilor exterioare, etanşeizare uşă monumentală de intrare, restaurare elemente degradate;
  • Lucrări interioare: suplimentarea numărului de grupuri sanitare elevi, amenajare de vestiare, duşuri şi grupuri sanitare pentru zona sălilor de sport, decaparea şi revopsirea decoraţiei din holul de acces, înlocuirea pardoselii în sălile de clasă, reparaţii tencuieli şi refacerea zugrăvelilor şi vopsitoriilor interioare, refacere scenă în sala de spectacole, înlocuirea uşilor degradate etc. 
  • Lucrări exterioare: reparaţii la împrejmuire, revizie trasee exterioare de apă şi canalizare, refacere trotuare; 
  • Lucrări de instalaţii: instalaţii de apă, instalaţii de încălzire – refacere instalaţii termice, înlocuire corpuri încălzire, instalaţii electrice – instalaţia electrică interioară se va reproiecta şi se va înlocui în totalitate, instalaţii de curenţi slabi – se vor păstra aparatele existente dar vor fi realocate traseele de cabluri astfel încât să fie îngropate sau cât mai puţin vizibile, se vor monta pe holuri sisteme de supraveghere video.

Cu această ocazie, la Colegiul Național Unirea se va amenaja și un cabinet stomatologic destinat liceenilor.  

1 Trackback / Pingback

  1. Reparațiile capitale la Corpul A al Colegiului Național „Unirea” din Brașov, mai scumpe cu 2,2 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.