Site icon

FOTO. O stradă din Ghimbav, inundată de canalizarea înfundată. Ce au găsit echipele de teren ale Companiei Apa

Compania Apa au avut ieri o intervenţie nu doar dificilă, ci şi neplăcută, ce arată lipsa de educaţie a unora dintre clienţii săi. Reprezentanţi Companiei spun că au fost nevoiţi să-şi trimită echipele de terne la Ghimbav, acolo unde pe fondul ploilor puternice căzute în ultima vreme, în seara zilei de luni a avut loc o inundaţie care a afectat întreaga stradă Ştefan cel Mare. 



Deşeurile au format un dop care a blocat reţeaua

Reprezentanţii Companiei Apa spun că au avut de a face cu un colector de canalizare care a fost blocat de dopurile formate din cârpe, şerveţele umede şi reziduuri menajere şi deşi s-a intervenit operativ până la miezul nopţii au reuşit doar o deblocare parţială a conductei. Lucrările au continuat şi a doua zi, marţi, pentru curăţarea integrală şi restabilirea funcţionalităţii conductei.

„A doua zi, la prima ora, au fost scoase din colector şi din căminele de vizitare aferente dopuri masive de cârpe şi şerveţele umede, bidoane şi saci de plastic, materiale textile, precum şi alte deşeuri menajere. Dupa intervenţie, strada Ştefan cel Mare din Ghimbav, conducta şi căminele de vizitare au fost spălate, iar colectorul de canalizare a fost adus la parametrii normali de funcţionare“, a precizat Alina Bălătescu, de la Biroul de Comunicare şi Relaţii Publice al Companiei Apa.



Şerveţelele umede şi materialele textile crează mari probleme dacă sunt aruncate la canal. Ce alte materiale sunt interzise în reţelele de canalizare

După această experienţă neplăcută, Compania Apa a lansat un nou apel către clienţii săi, să nu mai arunce în canale orice materiale.  

„Şerveţelele umede nu se dizolvă în apă, iar atunci când sunt aruncate în sistemul public de canalizare devin o problemă majoră. Acestea formează dopuri care, împreuna cu deşeurile menajere impropriu aruncate în reţea, determină blocarea conductelor şi implicit, mirosuri neplacute, mizerie pe străzi, curţi pline cu reziduurile din canal“, a precizat Alina Bălătescu de la Biroul de Comunicare şi Rekaţii Publice al Companiei Apa Braşov. Cetăţenii sunt rugaţi să nu arunce în canalizare nici materiale textile sau din plastic, ulei gătit, absorbante sau materiale de construcţii.

Exit mobile version