FOTO&VIDEO. Un vânător de munte de la Brigada 2 Brașov este noul deținător al recordului de alergare pe bandă. A parcurs 135 de km în 12 ore!

Un vânător de munte de la Brigada 2 „Sarmizegetusa“ a stabilit un nou record național la alergare pe badă, timp de 12 ore. Rebert Hajnal a alergat sâmbătă, pe aleea de sub Tâmpa de la 5.00 dimineața până la ora 17.00 încontinuu, reușind să atingă 135 de kilometri, ceea ce înseamnă un nou record național de alergare pe bandă.



Robert Hajnal de la Bragada 2 Vânători de Munte Brașovi este cel mai bun ultramaratonist din România, el câștigând toate concursurile de gen organizate până acum în țară. Recordul stabilit sâmbătă pe o bandă așezată sub Tâmpa a fost dedicat Fundației Hospice, care în aceeași zi a organizat a XI-a ediție a Crosului „Aleargă TU pentru ei“, menit să strângă fondurile necesare pentru îngrijirea pacienților cu boli incurabile. Competiția organizată de Hospice s-a desfășurat tot pe aleile de sub Tâmpa, pe parcursul întregii zile, în paralel cu alergarea pe bandă a lui Robert.

Pe  parcursul întregii zile, Robert a fost susținut în alergarea sa după un nou record, de participanții la Crosul Hospice, de susținătorii acestora, de voluntarii fundației dar și de colegii săi de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa“, unii dintre ei alergând în palalel, pe două benzi alăturate. Robert a terminat cele 12 ore de alergare pe bandă la ora 17.00, depășind cu puțin obiectivul stabilit inițial – de 135 de kilometri. Recordul său a venit cu doar câteva minute înainte de încheierea finalei de la Wimbledon, în care Simona Halep a câștigat primul său titlu la All England Club, învingând-o pe Serena Williams cu 6-2, 6-2.



De altfel, noul recordman al României la alergare pe bandă a și remarcat acest lucru și mai în glumă mai în serios a declarat că îi va trimite un mesaj de felicitare Simonei, pentru că în seara de sâmbătă, sărbătoarea este și mai mare, datoritătă titlului ei.

„A fost solicitant, îmi pierdusem încrederea la un moment-dat că pot să ating 135 de kilometri în 12 ore, mă gândeam că voi fi acolo, la 133,5 – 134 km, dar am primit energie din partea celor de aici, deși la un moment-dat, când am avut un moment mai greu mi s-a părut că e prea multă gălăgie și am cerut să fie ceva mai liniște. Pe final am avut din nou nevoie de energie, de aceea mulțumesc frumos tuturor – voluntarilor, mamei mele că a fost aici, Gabi, Andreea și Beatrice (de la Hospice, n.r), colegilor mei de la Brigada 2 Vânători de Munte care s-au mobilizat foarte bine și tuturor celorlalți care mi-au ținut companie și pe banda cealaltă. Și îi mulțumesc și Simonei, că va câștiga în seara asta, o să sărbătorim mai mult“, a spus la final Robert Hajnal.

 

Pe lângă performanța sa sportivă, Robert Hajnal a reușit să strângă pe platforma de donații online  Galantom 18.600 de lei pentru Hospice, iar Belaqua, unul dintre sponsorii crosului va dubla suma.

 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. 1200 de alergători au luat startul în Crosul Hospice 2019, reușind să adune 46.000 de euro pentru pacienții cu boli incurabile
  2. Un vânător de munte din Brașov, noul deținător al recordului de alergare pe bandă - NewsBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.