TAMTAM Festival, în weekend la Brașov: 5 arte, 10 scene, 300 de artiști

În această săptămână începe la Braşov unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale produse în acest an. TAMTAM Festival va avea loc, pe străzile Braşovului în perioada 26 – 28 iulie aducând împreună cele cinci arte: muzica, dansul, teatrul, filmul şi artele vizuale.



Conceptul a fost gândit de o echipă condusă de pianistul Horia Mihail, care spune că şi-a dorit pentru Braşov un eveniment cel puţin la fel de impresionant ca TIFF-ul de la Cluj sau Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

„Ideea mi-a venit în urmă cu vreo trei sau patru ani, anume de a avea un festival mare al Braşovului, al comunităţii, un festival mare al României, care să aducă Braşovul în rândul celorlalte oraşe care au un festival reprezentativ, de anvergură. În urmă cu un an am decis să începem, am format echipa de management, am venit cu această idee de a combina cinci arte, pentru că în Braşov sunt foarte multe evenimente, dar nişate pentru un anumit public. Prin acest concept, care cred că avem primul eveniment, nu numai în România, ci şi în lume, care merge pe ideea de a combina artele, de a-i face pe artişti vizibili pentru spectatori în alte ipostaze (…). Am decis să construim o comunitate preocupată de artă, cultură şi de spaţiul public, să redăm cetatea locuitorilor săi, și să îi primim pe vizitatori cu inimi ce bat simultan“, a declarat Horia Mihail, directorul general şi iniţiatorul festivalului.

TAMTAM prezintă publicului doritor de frumos evenimente de mare ţinută pe străzile oraşului vechi şi pe scenele din Piaţa Sf. Ioan, Piaţa Enescu, Rectorat, strada Republicii, strada Michael Weiss, Piaţa Paul Richter, în Parcul Nicolae Titulescu şi la Poarta Ecaterinei.



Totodată, la Sala Reduta, se vor desfăşura spectacolele de teatru „În Parc” de Radu Iacoban (la recomandarea lui Claudiu Bleonţ), Atelierul de Teatru şi Jazz cu Oana Pellea şi Mircea Tiberian şi „Insula Sclavilor”, cu teatrul Logos – primul teatru independent din România. În Parcul Central, copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură, iar tinerii vor avea ocazia să folosească într-un mod artistic graffiti-ul pe panouri special amenajate. Programul începe vineri (26 iulie) la ora 16:00 şi se termină la ora 22:00, iar sâmbătă (27 iulie) şi duminică (28 iulie) toate scenele vor avea program între orele 12.00 şi 22.00.

Programul complet al TAMTAM Festival, AICI. 

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO&VIDEO. 4 piane în aer liber, la Braşov, în weekend-ul TAMTAM Festival. „Sună la fel de bine precum arată“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.