Brașovul se pregătește de cea mai importantă competiție de atletism din România. În 1 septembrie, pe străzile incluse pe traseu va fi „testată ziua fără mașini”

31 de țări și 175 de sportivi profesioniști vor participa la Campionatul Mondial de Alergare de 50 de kilometri de la Brașov, a cărei organizare a intrat pe ultima sută de metri. Evenimentul are loc pe 1 septembrie, iar potrivit președintelui Federației Române de atletism, Florin Florea, la start vor fi „țări pe care altfel nu aveam cum să le aducem în România, cum sunt, de exemplu, SUA, Mexic, Africa de Sud sau Japonia, care altfel nu ajung cu sportivii în Europa”. 

Florin Florea:  „Au fost două locații, București și Timișoara, iar în final a venit varianta cu Brașov, pentru organizarea campionatului. A contat mult colaborarea cu autoritățile locale. Fac un apel și către cei care nu iubesc atletismul, să vină totuși alături de noi și să ne sprijine de pe margine, pentru că este un eveniment spectaculos“.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei  Braşov. Competiția îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului. 

Alergătorii vor parcurge o buclă mică, de 5 km, urmată de parcurgerea de cinci ori a unei bucle mari de 9 km

Bucla mică, de 5km are traseul: Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – strada Zizinului (intersecţie strada Traian). 

Bucla mare, de 9km are traseul:  Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean – Calea Bucureşti – Giratoriu „Poienelor” (intersecţie strada Saturn). 

Pe ce străzi nu se va circula 

Pentru ziua concursului, în oraș vor exista restricții de circulație și de parcare, stabilite de organizatori, împreună cu polițiștii rutieri și cu reprezentanți ai Municipalității. Practic, potrivit primarului Brașovului, George Scripcaru, pe mai multe străzi din Brașov 1 septembrie  „vom testa ziua fără mașini”. 

 Astfel,  traficul rutier va fi blocat pe tot traseul competiţiei, pe întreaga durată a acesteia, fără posibilitate de traversare.  Pe întreg traseul campionatului întreaga circulaţie va fi interzisă, inclusiv cea a mijloacelor de transport în comun. Excepție vor face mașinile de intervenție. Astfel, ambulanțele și mașinile de pompieri vor putea circula pe o bandă de pe Calea București, iar pentru mașinile de poliție a fost stabilit un traseu special la ieșirea de pe strada Nicolae Titulescu. 

Conform Poliţiei Rutiere Braşov circulaţia rutieră va fi restricţionată total pe următoarele străzi:

  • Bulevardul Eroilor – de la hotel ARO, intersecţia Bulevardul Eroilor – Str. Mureşenilor
  • Bulevardul 15 noiembrie
  • Strada Calea Bucureşti – până la intersecţia cu Bulevardul Saturn.

Care sunt rutele ocolitoare: 

  • Strada Mureşenilor
  • Strada Poarta Schei
  • Strada Nicolae Bălcescu până la magazin Star
  • Strada C. Dobrogeanu Gherea
  • Strada Carpaţilor până la intersecţia cu Bulevardul Muncii
  • Bulevardul Saturn
  • Strada Zizinului
  • Strada Uranus până la intersecţia cu strada Traian
  • Strada Toamnei
  • Bulevardul M. Kogălniceanu
  • Bulevardul Iuliu Maniu
  • Strada Lungă”

Fără mașini parcate pe Bulevardul Eroilor, din 31 august 

Locuitorii Braşovului care locuiesc pe traseul indicat mai sus, sunt atenționați că, în intervalul dintre orele 6.00 şi 15.00, în data de 1 septembrie, parcările de reşedinţă vor avea blocate intrările şi ieşirile în/ înspre traseul de concurs. Bucla mică, cea de pe strada Zizinului, va fi blocată traficului doar în intervalul 6.00 – 9.00.

În parcările publice din zona Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu nu se va mai putea parca începând din data de 31 august dimineaţa.

Restul parcărilor publice de pe traseu vor fi blocate în intervalul menţionat mai sus, conducătorii auto neputând părăsi parcarea până la terminarea competiţiei (ora 15.00).

Comandament de organizare la Prefectură 

Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, a anunțat că pentru a se pregăti toate detaliile, de săptămâna, la nivelul Prefecturii se va înființa un comandament de organizare, din care vor face parte, printre alții, reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei sau ISU.  „Evenimentul este mai mult decât binevenit la Brașov, care este un oraș turistic. Dincolo de disconfortul creat la circulația cu mașinile, este în primul rând un câștig pentru că Brașovul este pus pe harta unor evenimente internaționale importante. Noi ne vom face treaba, cu atribuțiile pe care fiecare le are pe linia lui de lucru, iar concurenților le dorim succes”, a declarat Rasaliu. 

1 Trackback / Pingback

  1. Circulaţia dinspre Poiana Braşov va fi oprită şi deviată spre Râşnov, pe 1 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.