Site icon

FOTO. Protest la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov

Salariații de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov au protestat luni în curtea unității sanitare, timp de aproximativ o oră. 

 

Printre altele, salariații sunt nemulțumiți de faptul că li s-au acordat 25 de zile de concediu, în loc de 30 de zile plus alte 8. Iar sporurile salariale sunt de 15%, exact ca cele ale colegilor de la Reumatologie, de exemplu, care au însă riscuri mult mai mici în activitatea lor.

Nu se poate să îmi încalce contractul individual de muncă, fără un document adiţional. Tot timpul ţi se zice «nu faci – pleci!»”, acuză o asistentă. „Ne ameninţă tot timpul. Dacă spunem că nu mai putem, zice «plecaţi că aşteaptă 100 la poartă», nu se poate aşa ceva!”, o susţine o colegă.

Şi medicii au nemulţumiri. „Nopţile nu ni se plătesc, sâmbătă, duminică, legale, Paşti, Crăciun, le lucrăm nonstop şi nu sunt plătit dublu. Nu putem să luăm liber, dacă nu e personal!”, spune un medic la Urgenţe. O infirmieră care lucrează în secţia de terapie intensivă se plânge că salariul ei abia depăşeşte 1.800 de lei, mult mai mic decât în alte spitale. „Sunt 12 pacienţi pe tură, care trebuie schimbaţi, toată lumea strigă şi trebuie să fii peste tot. Când plec acasă, sunt terminată”. 

Dacă solicitările lor nu vor fi luate în seamă, angajații Spitalului de Boli Infecțioase sunt deciși să meargă în instanță să își ceară drepturile salariale. 

 

Anul trecut, în aprilie și în mai, și angajații Spitalului de Psihiatrie și Neurologie – pavilionul de Psihiatrie de pe strada Mihai Eminescu au avut câteva ieșiri în  stradă, protestând față de faptul că nu le-au fost reduse unele sporuri, de la 75%, la 50%. În aceeași perioadă, proteste au venit și din partea angajaților (alții decât medicii) de la Maternitate, Spitalul de Pneumoftiziologie și Unitatea Socio-Medicată de la Sânpetru. 

Exit mobile version