Site icon

România lui 2019: Angajatele de la Protecția Consumatorului nu mai au voie să poarte bluze cu decolteu. La fuste, „limita decenței“ este „imediat deasupa genunchilor“, iar bărbații nu au voie cu plete și sandale

Proaspăt numit șef la Protecția Consumatorului, Miron-Horia Constantinescu – nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România – s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților. Prin ordinul directorului, femeile nu au voie să poarte bluze cu decolteu sau fuste cu fermoar iar „limita de decență” pentru lungimea fustei este „imediat deasupra genunchilor”. Pletele sau sandalele la bărbați sunt interzise.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, angajații „trebuie să aibă o ținută decentă, de birou, într-o manieră care arată demnitate și respect față de instituție și cetățean, curată și, de asemenea, să aibă un comportament cuviincios“. Codul vestimentar stabilește „în detaliu” cum trebuie să se îmbrace angajații.

Regulile pentru femei:

  • ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență)
  • cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate
  • se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență.
  • se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent.

Regulile pentru bărbați

  • ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru
  • pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri.
  • încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele
  • haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică
  • este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta.
  • aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.

Ce se mai interzice:

  • pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă
  • pălăriile sau șepcile
  • cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent
  • îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen
  • haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești
  • articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

Termenul de implementare a noului cod de conduită este de 7 zile de la data intrării în vigoare, potrivit sursei citate.

 

 
Cine este noul șef al ANPC
 

​Premierul Viorica Dăncilă l-a numit în 8 august în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pe Miron-Horia Constantinescu, care până acum a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Constanța, cunoscut pentru acțiunile sale zgomotoase și televizate, în localurile de pe Litoral. 

Dăncilă l-a dat jos de la șefia ANPC pe Marius Pîrvu și l-a numit pe Constantinescu, la cererea ministrului Economiei, Niculae Bădălău, scrie Hotnews.ro. 

Horia Constantinescu, membru PSD, este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei. De asemenea, noul șef al ANPC are, alături de Andrei Năstase, un restaurant în Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) din București, potrivit ziarului constănțean Info Sud-Est. 

De asemenea, Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România și nu s-a dezis niciodată de trecutul său sau de prieteniile pe care le-a cultivat de-a lungul timpului. 

Ca șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu s-a remarcat prin controale televizate și zgomotoase, la diverse restaurante de pe Litoral.

El a intrat într-un conflict cu primarul PSD-ist al Constanței, Decebal Făgădău, după ce șeful OPC Constanța (pe atunci) a cerut ca toate locurile de joacă din oraș să fie închise, pentru că ar fi fost un pericol pentru copii.

În vara lui 2017, controalele televizate ale lui Constantinescu l-au iritat și pe prim-ministrul de atunci, Mihai Tudose. „Atât timp cât aceste armate de oameni în control, în verificări, vor acţiona cu bună-credinţă şi pentru interesul cetăţeanului şi al turismului sunt perfect de acord. Nu îmi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii naţiei şi care taie în carne vie chiar şi acolo unde nu e cazul, neaplicând nici legislaţia în vigoare pe legea prevenţiei. Bineînţeles acolo unde sunt cazuri flagrante, cu alimente stricate, spaţiu de cazare de orice altceva numai de turist nu, evident că măsurile drastice se impun şi pot fi date şi ca exemplu”, a spus Tudose, conform News.ro, citată de Replica Online.
 

Noul șef al Protecției Consumatorilor pe toată România s-a făcut remarcat și în octombrie 2017, când președintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a venit la judecată însoțit de câțiva bărbați, ca gărzi de corp. 

Horia Constantinescu a spus atunci ca este prieten cu doi dintre barbații care au venit la Înalta Curte impreuna cu un alt fost lider PSD, Codrin Ștefănescu, în apărarea lui Liviu Dragnea. 

 
Exit mobile version