Cum explică Primăria Brașov dublarea costului de modernizare a toaletei din Piața Sfatului

Estimarea la peste 1 milion de lei a lucrărilor de modernizare a toaletei publice din Piața Sfatului a ridicat multe semne de întrebare în ultimele zile. Valoarea de 1,083.743 lei – adică aproape 230.000 de euro, a proiectului, este cu atât mai curioasă cu cât, în 2017, când a fost aprobată prima dată investiția, valoarea ei era la mai puțin de jumătate, adică 467.959 lei. 



 

Solicitând un punct de vedere din partea Primăriei Braşov, cu privire la modul în care s-a ajuns la această sumă pentru modernizarea toaletei publice din Piața Sfatului, purtătorul de cuvânt al Municipalității, Sorin Toarcea, a explicat că între timp au intervenit mai multe modificări, atât în proiectul propriu-zis, cât și în domeniul construcțiilor. 

Sorin Toarcea a declarat ieri că, pe de o parte, a crescut o parte dintre costuri – printre care cele legate de materiale de construcții, de mâna de lucru (salariul minim impus în construcții) și permisele de Liberă Trecere – care de altfel nici nu au fost luate în calcul inițial, iar pe de altă parte s-au modificat și soluțiile tehnice, având în vedere că pentru proiectul inițial, Direcția Județeană de Cultură nu a dat aviz. 



„S-a optat pentru sisteme de economisire a energie electrice, prin folosirea tehnologiei LED sau a apei. De asemenea, au fost alese alte materiale, cum este granitul în locul gresiei. Totodată, accesul persoanelor cu dizabilităţi se va face printr-un sistem cu rampă”,  aprecizat Sorin Toarcea.

Reamintim că, în cazul proiectului de modernizare a toaletei publice din Piața Sfatulului, este prevăzută suma de 1,083.743 lei, din care 722.577 lei sunt pentru lucrările propriu zise, iar restul pentru documentații. 

Conform devizului de lucrări, principalele costuri sunt următoarele:

  • Proiectare şi asistenţă tehnică – 56.525 lei;
  • Arhitectură – 372.073 lei;
  • Instalații –  221.998 lei;
  • Rezistență – 78.568 lei

1 Trackback / Pingback

  1. Consiliul Local Brașov a retras proiectul WC-ului public de 1 milion de lei din Piața Sfatului, „pentru aprofundare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.