VIDEO. Din nou cu foc deschis în Piața Sfatului? La Festivalul „Țara Bârsei” se poate! Primăria a închis ochii la încălcarea regulamentului

După câțiva ani, în care a fost interzisă folosirea focului deschis în Piața Sfatului pentru pregătirea unor preparate culinare, la Festivalul Cultural Maghiar „Țara Bârsei” a fost reluată „tradiția”, iar brașovenii și turiștii puteau cumpăra ieri și azi o ceafă de porc sau cârnați „la plită”. Asta chiar dacă în regulamentul referitor la organizarea evenimentelor în Piața Sfatului este interzis focul deschis, indiferent de situație. 

 

Mai exact, există un Regulament aprobat în 2015, prin HCL 579, care la art. 2 (c) stabilește că: „Organizarea şi desfăşurarea de evenimente ce persupun prepararea şi comercializarea de produse alimentare de orice tip se vor aviza exclusiv în zona lacului Noua şi zona Pietrele lui Solomon, cu avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism”.

Problema a fost sesizată Primăriei Brașov, însă singura reacție din partea municipalității brașovene a fost: „Este vorba de vânzare, nu de preparare”, fără nici o explicație suplimentară. 

Potrivit  newsbv.ro, joi și vineri, la unul dintre standurile din Piața Sfatului  se pregăteau preparate din carne pe plite încălzite cu gaz, iar Poliția Locală nu a avut nici o reacție. 

 


Acum rămâne de văzut cum va reacționa Primăria Brașov dacă va primi o solicitare pentru un festival în Piața Sfatului în care, de exemplu, să se vândă mici „făcuți pe loc”, chiar în fața clientului. 

 

1 Comentariu

  1. Aseara erau acoperite buteliile cu saci de gunoi si zona era pazita de 2 extinctoare. Mancarea e proasta si scumpa: o frigaruie 25 lei si o farfurie cu legume 25 lei. Deci formula este urmatoarea: faci concert cu sute de oameni si la 40 metrii dai drumul la butelii. NU mai zic de prostia angajatilor de acolo: se dau pe linoleul cu ulei, cu cutele in mana si pe langa furtunele de gaz.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO&VIDEO. Comerciantul care a reintrodus „moda” focului deschis în Piața Sfatului a ignorat sancțiunile primite de la Protecția Consumatorilor Brașov și a funcționat în continuare după propriile reguli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.