Amenințare cu bombă la Spitalul Județean Brașov și la parchete. Realitatea, altfel decât exercițiul: autorităților au dat rateuri la comunicare

O alertă de Cod Roşu, a fost dată duminică această seară, în Brașov, după un telefon care anunţa o ameninţare cu bombe.



Conform unor surse autorizate, citate de brasovtv.com, o persoană cu voce preînregistrată anunța, printr-un apel telefonic că au fost plasate pachete cu bombe la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, la tribunale și la sediile parchetelor. Județul Brașov nu este singurul, spun autoritățile, unde, prin intermediul telefonului, s-au făcut astfel de amenințări. 

Apelul ar fi venit in jurul orei 17.30, însă până la ora 21.00 nicio instituție nu l-a confirmat oficial. De altfel, comunicarea în acest caz a lăsat mult de dorit, în ciuda tuturor exercițiilor pe care instituțiile le fac și care sunt comunicate presei și populației „ca la carte”. Și, culmea, toate exercițiile ies perfect!



Despre potențianul pericol în acest caz, nu a aflat nimeni din zonă. Asa că daca s-ar fi dovedit a fi o amenințare reală, s-ar fi lăsat, cu siguranță, cu multe victime care nu ar fi stiut ce le-a lovit.

În plus, reprezentanții instituțiilor de siguranța au avut răspunsuri halucinante la solicitările presei de a confirma informațiile care au apărut pe surse: purtătorul de cuvânt de la spitalul judetean a transmis ca „nu este o bombă, ci a fost un telefon dat de o persoană”, Poliția că „informațiile solicitate de către dumneavoastră sunt competența DIICOT Brașov”, iar jandarmii, că nu sunt implicați în această misiune. 

Angajații Spitalului Județean au avut și ei semne de intrebare. Unii au venit de acasă convinși ca este un exercițiu și s-au comportat ca atare, iar alții au fost convinși că este un pericol real.



Intr-un final, a vorbit șefa Unității de Primiri Urgențe a S.C.J.U. Brașov, dr. Cristina Vecerdi, care a explicat, pentru brasovtv.com, că iniţial, după primirea apelului telefonic, s-au luat măsuri, potrivit procedurilor, într-o astfel de situație. S-a impus activarea Planului roșu, fiind mobilizați polițiști, jandarmi, dar și alte forțe cu atribuții în astfel de situații au fost mobilizate pentru luarea măsurilor ce se impun.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Prefectul Brașovului despre amenințarea cu bombă de aseară: A fost foarte vagă și a conținut date generale. Toate instituțiile statului au fost alertate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.