Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu, a convocat marți o ședință în care i-a anunțat pe medici că are în plan reorganizarea spitalului, spun surse din unitatea medicală. Conform surselor, Compartimentul HIV/SIDA, care are 10 paturi, ar urma să fie desființat, iar pacienții ar urma să fie tratați într-o secție mai mare, de cronici. În respectiva ședință, conducerea spitalului ar fi anunțat că a transmis deja documentația la Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, la Consiliul Județean Brașov, în subordinea căruia este unitatea sanitară) nu au ajuns nici un document în acest sens, a declarat șeful Direcției de Sănătate și Asistență Medicală din CJ Brașov, Adelina Văsioiu.
Decizia a fi o modalitate de a reduce costurile de funcționare ale unității sanitare, spun angajații care au participat la întâlnirea cu managerul. Însă personalul din cadrul spitalului nu este de acord cu această decizie, considerând că ar fi afectați atât pacienții cu SIDA, cât și ceilalți, pentru că ar crește riscurile pentru ambele categorii de bolnavi. Totodată, potrivit unor surse din spital, managerul ar fi declarat că are în plan să pună accentul pe tratarea în sistem ambulator a acestor pacienți. Acest lucru nu este considerat oportun de personalul medical din spital, pentru că, de cele mai multe ori, persoanele cu HIV/SIDA ajung într-o stare proastă la spital.
De altfel, potrivit newsbv.ro, angajații au în plan să o depună la Consiliul Județean Brașov și să o transmită către Ministrul Sănătății. De asemenea, surse din cadrul spitalului au precizat că pacienții au anunțat că vor merge în audiență la Ministerul Sănătății.
La Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov funcționează un centru regional pentru monitorizarea și evaluarea infecției HIV/SIDA, care deservește județele Brașov, Covasna și Harghita.
Potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, anul trecut, în județul Brașov au fost depistate 27 de noi cazuri de infecție cu HIV/SIDA, județul nostru ocupând locul al treilea într-un top național condus de București (238 de cazuri) și Constanța (45 cazuri).