Licitația pentru contractul de peste 700 de milioane de lei de ridicare a deșeurilor din municipiul Brașov, anulată din nou. Ce a constatat CNSC

Comisia Națională de Soluționare a Contestaților a anulat licitația pentru atribuirea contractului de ridicare a gunoiului menajer de la populație, din municipiul Brașov, astfel încât procedura va trebui să fie reluată. Licitația a fost lansată în luna august, iar contractual avea o valoare estimată de 703,220 milioane lei pe o perioadă de opt ani.



Purtătorul de cuvânt Sorin Toarcea, susține că situația apărută nu costituie o problemă în perioada următoare. Și asta întrucât contractele actuale de salubrizare au fost prelungite.

Sorin Toarcea: „Așteptăm motivarea anulării, de la CNSC, și apoi luăm o decizie în funcție de aceasta, să vedem ce modificări vom face în documentații, în caietul de sarcini sau unde se impune. Din punct de vedere al funcționalității serviciului de salunu este o problemă, actualele contracte fiind prelungite până în 2021 sau până la momentul când se semnează un nou contract prin licitație“. 



Decizia CNSC vine în urma unor contestații depuse de Comprest Brașov și Romprest București (ambele înscrise în cursa pentru acest contract), care s-au comasat într-un singur dosar.  Firmele care au depus contestații au cerut Municipalității să remedieze documentația de atribuire, iar ulterior să prelungească termenul limită de depunere a ofertelor cu o perioadă suficientă care să permită operatorilor să ia la cunoștință soluția propunțată de CNSC. S-a cerut, de asemenea, revizuirea obiectului procedurii de atribuire cu privire la activitățile de sortare a deșeurilor municipal, la depozitarea controlată și tratarea deșeurilor municipal, revizuirea prevederilor din caierul de sarcini referitoare termenele de mobilizare, obținerea autorizațiilor și prezentarea dotărilor de către ofertantul declarat câștigător, revizuirea dotărilor impuse a fi deținute de către operator, revizuirea modului de facturare și plată a serviciului și revizuirea clauzelor contractual referitoare la garanții, tarife, fluxuri de deșeuri, exclusivitate, penalități și reziliere.

 

Aceasta este a doua încercare de atribuire a contractului pentru serviciile de salubrizare prestate către persoanele fizice și juridice din municipiu, după ce anul procedura lansată anul trecut a fost anulată, tot din cauza numeroaselor contestații. Contractul va fi încheiat cu un singur operator de salubritate, pe o perioadă de opt ani.



Caietul de sarcini pentru această licitație a fost aprobat în iunie de către Consiliul Local Brașov și el prevede unele condiții foarte stricte pentru companiile care vor să se înscrie la licitație. (Vezi AICI). 

1 Trackback / Pingback

  1. Licitația pentru salubrizarea Brașovului, anulată din nou - NewsBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.