Manageri noi la Opera Brașov și Teatrul Sică Alexandrescu, dar abia de la începutul anului viitor

În aproximativ o lună, Primăria Brașov vrea să demareze procedurile pentru desfășurarea unor noi concursuri de manager la instituțiile culturale unde foștii șefi și-au dat demisia sau au fost demiși. Este vorba despre Teatrul „Sică Alexandrescu“ și Opera Brașov, care sunt conduse în acest moment de directori interimari. Noi manageri cu contract ar putea fi desemnați însă abia la începutul anului viitor, luând în calcul procedura pe care Municipalitatea trebuie să îl respecte în desemnarea acestora.



 

Procedurile de desemnarea a noilor manageri vor fi lansate abia după finalizarea festivalurilor pe care Teatrul și Opera le au în program, în această toamnă

După ce ambele instituții vor fi terminat festivalurile pe care le au în program, respectiv Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană (17 – 23 noiembrie) și Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet (5 octombrie – 3 noiembrie), vor fi lansatwe anunțurile de concurs. Până atunci, în Primărie se lucrează la documentații.

Astfel, este de așteptat însă ca întreaga procedură să dureze până la începutul anului viitor, dat fiind calendarul impus prin lege.

„De la momentul lansării anunțului, cei interesați de aceste posturi au la dispoziție 30 de zile pentru a se înscrie și a-și depune proiectele de management. Urmează apoi minim două săptămâni de evaluare a  acestor proiecte și apoi interviul de susținere a proiectului. Fiecare dintre aceste etape are și o perioadă de contestație. Astfel, este de așteptat ca întreaga procedură, până la anunțarea noilor manageri, să dureze cam două luni de la momentul lansării anunțurilor“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.



 

Un manager a demisionat, celălalt nu a luat nota minimă

Teatrul „Sică Alexandrescu“ este manageriat în prezent de Viorica Geantă-Chelbea. Aceasta are un mandat interimar ce a început din momentul în care fostul șef, Dan Cogălniceanu care câștigase cu un an înainte concursul organiat de municipalitate și semnase un contract de management pe trei ani, nu a reușit să obțină la evaluarea de după primul an, nota minimă de 7. Opera Brașov este comndusă în prezent de pianistul Ovidiu Mezei, care de asemenea, avea un contract de trei ani și reușise. La evaluarea de după primul an, acesta a obținut o notă mare, de peste 9, însă luna trecută a decis să-și dea demisia, invocând „motive personale“. El este în continuare pe post, fiind în perioada de preaviz, până la data de 15 noiembrie.

1 Trackback / Pingback

  1. Opera Braşov nu mai are director. Un manager interimar va fi numit abia săptămâna viitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.