Primăria Brașov se gândește la majorarea bugetului pentru proiectele culturale independente și la un mod diferit de acordare a finanțărilor

Primăria Brașov ar putea majora, până la  dublare, bugetul destinat proiectelor cultural indepenente, cu condiția să existe și parteneri cu evenimente suficient de bune. Declarația îi aparține primarului George Scripcaru, care spune că în viziunea sa, Municipalitatea ar trebui să plece de la un program minimal al instituțiilor de cultură subordinate, respective Opera, Filarmonica, Teatrul „Sică Alexandrescu“ și Teatrul de Copii „Arlechino“, care să fie completat de proiecte independente, finanțate de la bugetul local, prin Ghidul de cultură.



„Cred că ar trebui să plecăm de la instituțiile de cultură existente, să ne raportăm la programul lor minimal și să îl completăm pe cel care se referă la parteneri pe care putem să îi aducem lângă noi și să îi cofinanțăm. Mi-aș dori să fie cât mai mulți parteneri care să depună proiecte, ca să avem de unde selecta, și atunci ar fi și o jusificare a bugetului pe care ne propunem să îl alocăm. Putem să discutăm și de dublarea acestui buget, condiția este să existe parteneri și să existe proiecte care să se încadreze, că așa, să facem unele doar ca să finanțăm achiziția de dotări, de mobilier pentru un partener care face un eveniment cultural, nu cred că este ceea ce trebuie. Noi vrem să finanțăm actul artistic, actul cultural, mai puțin partea logistic și material“, a declarat primarul.



În ceea ce privește posibilitatea de a lansa mai repede Ghidul de finanțare, care în 2019, de exemplu, a fost aprobat la mijlocul anului, edilul spune că ar exista și posibilitatea unei precampanii de selecție, astfel încât procedura de alegere a proiectelor independente finanțate să meargă mai repede și să nu depindă atât de mult de aprobarea bugetului de stat.

„Aprobarea Ghidului depinde de bugetul local, care depinde de bugetul de stat. Anul acesta cum nu avem perspectivă bună, dar poate o precampanie poate fi luată în calcul, pentru ca după aprobarea bugetului să ne raportăm la aceasta“, a declarat George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.