Ape tot mai tulburi în USR Brașov. Tudor Benga, reclamat că a vorbit „fără voia partidului”

După ce deputatul Tudor Benga (USR) anunțat public faptul că a cerut demisia președintelui partidului, Dan Barna, dar și a celor care s-au ocupat de campania de electorală pentru alegerile prezidențiale, filiala Brașov a formațiunii politice a transmis un comunicat intern, adresat USR-iștilor, prin care „condamnă ferm” poziția acestuia. 



„Considerăm că reacția publică a colegului Tudor Benga, în acest moment sensibil pentru organizația noastră, prejudiciază imaginea filialei și a partidului, după cum reiese din reacțiile apărute în presa națională și locală, precum și din numeroasele comentarii la respectivul text”, se arată în comunicatul intern al USR Brașov, transmis membrilor de către președintele organizației municipale, Alexandra Coliban.

Prin comunicatul intern li s-a transmis membrilor USR Brașov că: „dezaprobăm, de asemenea, faptul că un reprezentant al filialei în Comitetul Politic al partidului nu s-a consultat cu membrii filialei în privința acestei probleme atât de importante. Pentru a suplini această lipsă de consultare, un sondaj informal efectuat de grupul intern de membri al filialei arată că 86 s-au pronunțat împotriva demisiei și doar doi au fost pentru”. 



In respectivul material, distribuit printre membrii filialei, președintele Alexandra Coliban mai precizează, în final: „Le reamintim tuturor colegilor de obligația lor, statutară și morală de a proteja interesele legitime ale partidului și ale membrilor”. 

Respectivul comunicat intern a ajuns, pe surse, și la presă, în mai multe redacții, cel care l-a trimis făcând următoarea apreciere: 

„Conducerea filialei Brașov a asmuțit membrii USR împotriva liderului Tudor Benga, pentru ca acesta a cerut demisia lui Dan Barna. Acesta a fost amenințat și de președintele județean cu sesizări și ar putea fi exclus”, se precizează în mail. 

Brașov Metropolitan a solicitat un punct de vedere oficial al USR Brașov, cerând să știe dacă comunicatul intern transmis către membri este real și care este poziția oficială a filialei față de situația amintită. 



USR a transmis un răspuns, prin biroul de presă, pe care îl redăm integral:

 

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră, facem următoarele precizări:
1. Este important să facem distincția între discuțiile din interiorul organizației și comunicarea oficială, în numele Uniunii Salvați România sau a filialei USR Brașov, destinată publicului
2. Situația pentru care ne solicitați un punct de vedere oficial ține de comunicarea internă a USR
3. În perioada următoare, se va efectua o analiză detaliată a rezultatului alegerilor prezidențiale, atât la nivel național, cât și în filiala Brașov
4. Până la finalizarea acestor demersuri, ne vom concentra atenția pe comunitatea locală, prioritatea noastră fiind pregătirea filialei USR Brașov pentru alegerile locale și parlamentare din 2020.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.