Consiliul Județean Brașov nu a găsit niciun constructor pentru podul de peste râul Olt de la Voila. Licitația va fi reluată

Licitația pentru construirea unui noi pod peste râul Olt, la Voila (de pe DJ 105), nu a fost interesantă pentru constructori. Procedura de atribuire a fost lansată la finalul lunii septembrie, iar în data de 28 octombrie, când a fost termenul limită de depunere a ofertelor, nici un constructor nu a depus ofertă.



Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, o firmă interesată de construirea acestui pod a transmis o clarificare prin care a întrebat dacă se poate face plata în avans pentru achiziționarea structurilor metalice pentru viitorul pod, componente care sunt extrem de scumpe. Cum acest lucru nu se poate face, firma nu a mai depus o ofertă, motiv pentru care licitația a fost anulată.    „Procedura va fi reluată”, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov. 



Potrivit proiectului, actualul pod, construit în anul 1956 va fi demolat. Noul pod va avea o lungime de 93,95 m şi o lăţime totală de 13,50 m, iar deschiderea principală va fi de 70,96 m, termenul de finalizare a proiectului fiind de 30 de luni.    

În perioada desfășurării lucrărilor, traficul rutier va fi deviat pe două rute alternative: una pe la Dridif , iar Oltul va fi traversat pe barajul hidrocentralei din zonă, iar cealaltă prin localităţile Făgăraş, Şoarş, Rodbav, Cincu. 



Construirea acestuia a fost solicitată de Ministerul Apărării Naționale, podul urmând a fi folosit și pentru transportul tehnicii militare de la gara de la Voila la baza de la Cincu, folosită și de trupele NATO. 

   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.