FOTO. Canalul Timiș din Brașov, din nou la vedere pe strada Castanilor

Acoperită cu plăci de beton în urmă cu mai multe decenii, porțiunea de Canalului Timiș de pe strada Castanilor a fost parțial descoperită. Lucrarea nu face parte din proiectul de reamenajare a străzii, cu este o intervenție a Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brașov, care decolmatează și igienizează cursul de apă.



De altfel, directorul SGA, Mihai Uță, a declarat că nu va fi descoperită întreaga porțiune, această lucrare urmând a fi realizată de municipalitatea brașoveană.

„Este descoperită o porțiune de cel mult 20 de metri, care, cel mai probabil, va rămâne descoperită. După ce vor termina intervențiile, Primăria Brașov va trebui să securizeze zona. De asemenea, după ce vom termina lucrările și se va limpezi apa vom realiza o monitorizare. În mod normal, cursul de apă nu ar mai trebui să fie poluat din cauza deversărilor apelor industriale”, a declarat Mihai Uță.

Acesta consideră că până în momentul în care se va începe reamenajarea străzii, porțiunea descoperită ar putea fi folosită de municipalitate cum percep brașovenii ideea unui pârâu în zona centrală a orașului. 

 

Proiectul descoperirii porțiunii de sub strada Castanilor a Canalului Timiș a fost anunțat prima dată de viceprimarul Barabas Laszlo, în anul 2016, când edilul a anunțat pentru că municipalitatea brașoveană are în plan reamenajarea străzii.  De atunci s-au realizat mai multe studii și documentații tehnice, iar în vara acestui an au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului, investiția fiind estimată la 2.439.281,00 de lei inclusiv TVA. 



Conform proiectului, parcarea existentă acum va fi desfiinţată, canalul Timiş care trece exact pe dedesubt, va fi descoperit, iar pe ambele părţi va fi zonă verde. De asemenea, se vor amenaja alei de promenadă şi piste de biciclete. În primă fază, Primăria Brașov lua în calcul strămutarea a 12 arbori, dar în vara acestui an reprezentanții municipalității a anunțat că doar unul va fi mutat, iar la schimb vor fi plantați alți doi. Tronsonul de sub strada Castanilor care va fi descoperită are o lungime de 165 m și o lățime de 3 m. 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Promenada Castanilor, o dorință a administrației condusă de George Scripcaru - Litera 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.