O echipă a noului Guvern va veni la Braşov pentru a vedea investiţiile care se fac la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean dar şi pentru a verifica şantierul viitoarei Unităţi de Primkri Urgenţe (UPU), care în şase ani nu a deepăşit stadiul unei imense gropi în curtea Spitalului Judţean. Preşedinteel CJ Braşov, Adrian Veştea, spune că a prezentat la Bucureşti, noului premier, Ludovic Orban, această situaţie, dar şi vicepremierului Raluca Turcan, care a promis că va face o vizită la Braşov.
„Am discutat atât cu doamna vicepremier, cât şi cu domnul ministru al Sănătăţii şi sper ca, în perioada următoare, să-i avem prezenţi la Braşov. Le-am spus despre contractul pe care îl avem în derulare la UPU, semnat de guvernul trecut, care nu a produs prea multe efecte şi care creează un mare disconfort în curtea Spitalului Judeţean. Sper că, în perioada următoare, va exista o mobilizare şi constructorul îşi va lua contractul în serios sau, în caz contrar, să fie reziliat şi să fie o nouă procedură de achiziţie şi vină un alt constructor care să poată realiza acest obiectiv”, a declarat Veştea“, a declarat Adrian Veştea.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean se construieşte printr-un proiect pentru care Ministerul Sănătăţii a atras o finanţare de la Banca Mondială. La începutul acestui an, Consiliul Judeţean a predat terenul către minister, după ce a dezafectat anexele din curtea spitalului. Ministerul Sănătăţii a semnat contractul de execuţie cu constructorul pe care l-a ales, în 8 aprilie, însă de atunci nu s-au executat decât unele săpături în curtea spitalului. Astfel, în acest moment, acolo poate fi văzută doar o groapă imensă, îngrădită. Managerul spitalului, dr. Călin Cobelschi, a declarat în mai multe rânduri că în acest caz, este „legat de mâini şi de picioare“ pentru că este o lucrare contractată de Minister şi pe care ministerul are atribuţii în a o gestiona.
Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, viitoarea UPU va fi un imobil cu subsol şi parter şi va avea printre altele, un spaţiu pentru rezidenţi şi pregătirea acestora şi spaţii pentru intervenţii, pe 1.200 de metri pătraţi, din cei 1800 puşi la dispoziţie.