La Brașov s-a deschis cel mai modern Centru de Cardiologie Clinică și Intervențională din România

Cel mai nou centru de Cardiologie Clinică și Intervențională din România s-a deschis la Brașov. Centrul, care este parte a Spitalului Sf. Constantin, are în componență un laborator de Cateterism Cardiac și Angiografie ce este dotat cu cel mai modern angiograf de la ora actuală, ceea ce va permite efectuarea de coronarografii, arteriografii, angioplastii coronariene cu stent și angioplastii periferice cu stent. Deschiderea acestui centru este cu atât mai importantă cu cât România este în topul țărilor cu cele mai mari rate de deces din cauza afecțiunilor cardiace. Beneficii pentru medici și pentru pacienți

Extrem de performant, noul angiograf oferă pacienţilor multiple avantaje şi vine în completarea competențelor echipei medicale. Datorită tehnologiei avansate, se obține o reducere însemnată a dozei de radiații aplicate pacientului de până la 60%, comparativ cu tehnologia convențională, aparatul oferind o vizibilitate mai bună cu până la 70% a vaselor mici și o reducere a pulsurilor cu până la 43%, pentru o mai bună calitate a imaginii şi o doză mai scăzută de iradiere pentru pacient. Noul angiograf oferă o rezoluție de contrast înaltă, o calitate deosebită a imaginii având o tehnologie imagistica 3D avansată. De asemenea, acesta oferă o precizie pentru asigurarea unei ghidări cât mai bune în timpul intervențiilor procedurale în cardiologie, radiologie intervențională, chirurgie;

Centrul de Cardiologie Clinică și Intervențională are o capacitate de 17 paturi, din care 2 paturi de USTACC (Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici) dotate la cel mai înalt nivel, unde vor fi tratați pacienți cu diagnostice din toată patologia de boli cardiovasculare.Pacienții vor putea beneficia de tratamente decontate de stat

Deși în România mai există și alte centre pentru tratarea bolilor cardiace, este din ce în ce mai greu pentru acestea să deservească numărul mare de pacienți care au nevoie de ajutor medical. De aceea, Spitalul Sf. Constantin a încheiat și un contract de colaborare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienții vor putea beneficia de tratamente decontate de stat.

Echipa de medici cardiologi a noului centru:  Dr. Dragoș Lupu, Dr. Cristian Popescu, Dr. Emil Moldovan (medici cardiologi intervenționiști), Dr. Adina Frâncu, Dr. Liliana Jupoiu, Dr. Mohamed Jeridi, Dr. Ofelia – Daciana Khayaei-Heravi (medici cardiologi clinicieni).Potrivit datelor Societății Române de Cardiologie, în România, două treimi dintre cazurile de deces sunt cauzate de afecțiunile cardiace, România fiind astfel pe un loc fruntaș în topul țărilor de pe continent. Prin comparație, media europeană privind moartea cauzată de bolile de inimă este de 50%.

 

5 Comentarii

  1. Aveti in specialitate si medidi ptr aritmii si fibrilație,faceti ablație criogenă adica nu clasica ablație!!!!!vă mulțumesc!!!!

  2. Sunt fericita pentru cetatenii romani ca vor avea aceasta posibilitate per alungare la loro vita,ceea ce mi asi fi dorit f mult pentru cei doi frati ai mei ca nu au avut aceasta oportunitate!!! Complimenti e Buon Lavoro acestei sqauadre di Medici ben preparati👏👏👏👏👏🙏

  3. As dori o programare pt mama mea care a facut un accident vascular acum o sapt. Va rog sa ma ajutati. Are 68 de ani, sufera de hipertensiune cu fibrilatii .

  4. Soțul meu are deja în Norvegia o operație pe cord deschis la mai mai profi nivel GRATUIT și o altă operație cu pe inimă CU LASER….. AAAAA UITAM SA MENȚIONEZ CĂ SOȚIEI I SE PLATESTE HOTEL ȘI BILET DE AVION SĂ ASISTE BOLNAVUL!!!!! GRATUIT!!!! PE CÂND LA NOI? Dacă cineva crede ca este o glumă ceea ce eu spun…. Nu… Purul adevăr! Pe când la noi arătau la televizor una dintre cele puținele mașini electrice pe care le aveam la momentul respectiv în România, Norvegia deja aproape a scos din circulație mașinile diesel.
    Felicitări, e de bun augur clinica, dar câți români cu salariul minim pe economie economie vor avea acolo o șansă la viață? Nu mai continui că nu își are sensul….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.