Site icon

Prima reacţie a Coronei, în cazul suspiciunilor de dopaj: Procedura de care au beneficiat fetele nu se încadreaza la manipulare fizică sau chimică a sângelui

Directorul clubului CSM Corona Braşov, Liviu Dragomir, a declarat marţi, după suspiciunile în care este implicată echipa de handbal, că va face totul pentru a demonstra că procedura de care au beneficiat handbalistele a fost făcută ca formă de recuperare medicală, nicidecum de a creşte performanţele sportive.   



Corona Braşov este suspectă că ar fi folosit o procedură de manipulare a sângelui, interzisă de regulamentul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), trei jucătoare fiind notificate deja în acest sens: Cristina Laslo, Bianca Bazaliu (ambele selcţionate şi la echipa naţională) şi Daciana Hosu. 


„Nu s-a pus nici o clipă problema de a apela la proceduri care să mărească performanţele sportive ale echipei ci intenţia noastră a fost de a le asigura un tratament de recuperare medicală, pentru starea de oboseală pe care o acuzau dar şi pentru afeciunile medicale mai vechi de care fetele suferă. Vom face totul pentru a demonstra că nu a fost rea intenţie şi vrem să se reţină că sub nici o formă nu s-a pus problema de a apela la forme interzise pentru a avea un câştig în faţa competitorilor.   Decizia de a se face acest tratament a fost luată după s-a discutat  atât cu clinica respectivă cât şi cu medicul echipei şi după ce ni s-au dat asigurări procedura nu este interzisă. Suspiciunea care planează asupra noastră este foarte gravă, iar implicaţiile sunt foarte mari, din acest motiv trebuie să facem totul pentru a demonstra că suspiciunile sunt nejustificate.



Clubul Corona nu şi-a dorit altceva decât să asigure condiţii bune din toate punctele de vedere şi implicit şi de recuperare medicală pentru sportivele secţiei de handbal, care acumulaseră o stare de oboseală şi aveau afecţiuni mai vechi. Se tot vorbeşte de faptul că procedura de manipulare a sângelui este interzisă, lucru pe care noi nu l-am făcut. Mai mult, în legislaţia antidoping din România pe care am studiat-o, este stipulat foarte clar ce inseamnă manipulare fizică şi chimică, iar procedura de care fetele au beneficiat fetele nu se incadreaza aici”, a spus Liviu Dragomir. 

Potrivit dr. Tatiana CAmencean, de la clinica IoMed Clinique Braşov, unde sportivele Coronei au făcut procedurile de recuperare, terapia cu laser de joasă frecvenţă este o procedură non-farmaceutică şi minim invazivă de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul ţesuturilor disfuncţionale sau afectate. Terapia cu laser poate scădea senzaţia dureroasă, reduce inflamaţia şi accelera procesele de vindecare în cazul a numeroase afecţiuni acute şi cronice. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii şi condiţiilor degenerative este acela de a îmbunătăţi funcţia şi mobilitatea structurilor afectate. 

 

Exit mobile version