Relief artificial pentru viitoarea Sală Polivalentă a Brașovului. Construirea complexului va costa peste 279 milioane de lei

Sala Polivalenta Brașov - Concept

Firma de specialitate contractată de Primăria Brașov a finalizat studiul de fezabilitate pentru Complexul Multifuncțional Sala Polivalentă Brașov, iar în ultima ședință de plen a Consiliului Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți investiției. Conform actului normativ aprobat de aleșii locali,  valoare este estimată la 279.675.330,91 lei inclusiv TVA. 



În timpul ședinței de plen, firma de consultanță contractată de municipalitate a prezentat în ședința de plen cele două variante pregătite, unul care includea o parcare subterană, iar cealaltă care se baza pe facilitatea de tip Park & Ride – Bartolomeu, ce urmează a fi realizată cu bani europeni.  

Complexul se va construi pe amplasamentul fostului Stadion Municipal Brașov, pe un teren mlăștinos. De altfel pentru a se stabili ce lucrări sunt necesare, în cursul acestui ani au fost făcute mai multe foraje. În timpul ședinței de plen, reprezentantul firmei de consultanță, arhitectul Șerban Țigănaș a afirmat că „în urma studiului geologic, au fost identificate pământuri fine și ape subterane. Terenul de fundare nu este ideal” . 

„În aceste condiții,  am propus ridicarea sălii la o cotă artificială și fundarea indirectă cu piloți. Se va realiza un relief artificial”, a declarat Țigănaș.



Potrivit proiectului, se va amenaja o sală principală, cu capacitate de 10.059 de locuri, plus una de antrenament cu gradene, cu o capacitate de peste 1.152 de locuri. De asemenea, va fi amenajată și zona din jurul din jurul sălii. Viitoarea sală polivalentă va beneficia de mai multe facilități pentru pentru spectatori, sportivi sau artiști, dar va avea și zone VIP și pentru mass media. De asemenea, au fost proiectate și trei surse pentru alimentarea cu energie regenerabilă, respectiv pompele de căldură, celulele fotovoltaice   și panouri solare. 



Sala Polivalentă de la „Municipal” este mult mai scumpă decât terminalul aeroportului de la Ghimbav, acesta costând 173,241 milioane lei, cu tot cu TVA. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.