Duel la distanță între Gheorghe Ialomițianu și Mihai Mohaci. Ialomițianu: „Pro România m-a ofertat”. Mohaci: „Domnul fost ministru minte”

După ce a plecat din PNL, fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Boc, Gheorghe Ialomițianu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al Brașovului, ca independent sau din partea unui partid. De altfel, zilele trecute el a declarat pentru stiripesurse.ro că deja „sunt partide care m-au contactat și doresc să candidez din partea lor. Și ALDE și Pro România și alte partide. Nu am luat o decizie. Eu nu exclud o candidatură susținută de alt partid, dar în momentul de față merg pe candidatură de independent. S-ar putea în februarie-martie să am discuții cu partidele să vedem. Varianta acum este ca independent. Mulți brașoveni mă încurajează să candidez ca independent. Am organizații, asociații profesionale din domeniul economic, cultural, asociații de seniori, care au venit alături de mine și mă susțin”.



Pro România: „Vom avea la Brașov un candidat propriu și care nu va fi domnia sa”

După apariția acestui articol, coordonatorul Pro România Brașov, deputatul Mihai Mohaci, a reacționat pe rețelele de socializare, subliniind clar că nu se pune problema ca Ialomițianu să camdideze cu susținerea partidului său.

Doresc să fac precizarea că domnul fost ministru minte că Pro România i-a propus să candideze la Primărie din partea noastră. Noi vom avea la Brașov un candidat propriu și care nu va fi domnia sa.  Păcat că un fost ministru se pretează la asemenea lucruri ieftine.  Un ministru care a tăiat salarii si pensii nu are ce cauta la Pro România”, a scris Mohaci pe pagina personală de Facebook.

Ialomițianu i-a răspuns lui Mohaci printr-un comentariu: „Minciuna are picioare scurte. Domnule Mohaci va aduc aminte răspunsul dat de un lider național al Pro Romania la deschiderea sediului Pro Romania Brașov la o întrebare despre posibilitatea susținerii persoanei mele la Primăria Brașov”.  

Fără foc nu iese fum… 

În luna septembrie a anului trecut, când au prezentat sediul de la Brașov, reprezentanții Pro România (inclusiv secretarul general al partidului, Adrian Ţuţuianu) au afirmat că sunt luate în calcul mai multe variante funcţia de primar al Braşovului, existând cinci posibili candidaţi. La momentul respectiv, nu a fost exclusă nici posibilitatea susţinerii fostului liberal Gheorghe Ialomiţianu. 



Pe de altă parte, potrivit unor surse, candidatul Pro România pentru funcția de primar al Brașovului ar putea fi Sorin Susanu (cu o situație incertă în relația cu PSD – a fost exclus din partid, dar el a contestat decizia).

În ceea ce-l privește pe Ialomițianu, nu este exclus ca acesta să fie susținut de ALDE, partid care este într-o continuă „formare”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.