Autorizație pentru Hotel Radisson Blu. Fostul Palat al Telefoanelor din Braşov, cu bulina roşie de risc seismic, va fi înălţat cu două etaje pentru a deveni hotel de lux

Acum clădire cu bulină roşie de risc seismic, Palatul Telefoanelor de pe Bulevardul Eroilor nr. 23 din  Braşov va deveni hotel de 5 stele, sub brandul Radisson Blu. Proiectul a fost anunţat de aproximativ 4 ani, dar investitorul nu a obţinut autorizaţiile şi avizele necesare, Direcţia Judţeană de Cultură Braşov nefiind de acord cu solţiile propuse de acesta, care făceau notă discordantă cu zona istorică.  Într-un final, dezvoltatorul a depus un proiect agreat de specialiştii direcţiei, care au avizat anul trecut proiectul (inclusiv planşele faţadelor), prin decizia nr. 27/27.02.2019.



În primele zile ale acestui an a fost emisă şi autorizaţia de construire, iar pentru a o ridica, investitorul va trebui să plătească 1% din valoarea investiţiei, estimată la 19.000.000 lei.  

Faţadă din similipiatră spre Bulevardul Eroilor  

În prezent, Palatul Telefoanelor are 3 etaje, iar după finalizarea lucrărilor, va avea subsol, parter şi cinci etaje plus un nivel tehnic (retras). În ceea ce priveşte faţadele, cea dinspre Bulevardul Eroilor va fi din similipiatră (tencuială care imită piatra). Celelalte faţade vor fi prevăzute cu geamuri de mari dimensiuni.  Hotelul va avea o suprafaţă construită de 944 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 5.300 mp. Conform autorizaţie de construire, lucrările vor dura 24 de luni. 



Hotelul va avea 111 camere, acestea urmând a fi amenajate la etaleje 1,2,3,4 şi 5.  La parter va fi amenajat un restaurant cu o capaciatate de 100 de locuri, plus o terasă în curtea interioară a hotelului. Tot la parter se va amenaja o sală de conferinţe. La subsol va fi sala de întreţinere fizică, iar la nivelul tehnic se va amenaja o piscină cu toate echipamentele şi dotările  necesare.

Hotel de 5 stele fără parcare proprie 

În ceea ce priveşte locurile de parcare, cele mai multe dintre ele vor fi asigurate în baza unor contracte încheiate cu proprietari de imobile din zona hotelului. De asemenea, vor fi folosite şi locuri din parcările publice, unele amplasate în fața hotelului, iar altele în parcarea multietajată de la Spitalul Militar Regina Maria. Câteva locuri vor fi amenajate şi în incinta hotelului. 

1 Comentariu

  1. Ce mai vrăjeală cu locurile de parcare „…în baza unor contracte încheiate cu proprietari de imobile din zona hotelului” adică pe românește, primarul penal nădăjduiește încă să-i prostească pe brașoveni cu distrugerea Parcului Titulescu. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.