O Unitate Medicală Mobilă (UMM), mijloc de transport special destinat efectuării activităţilor de prevenţie, în valoare de 50.000 de euro, finanţată de la bugetul judeţean, a fost inaugurată, miercuri, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Braşov.
Activităţile de prevenţie realizate în localităţile braşovene cu ajutorul unei Unităţi Medicale Mobile susţin efortul de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei judeţului Braşov, cu precădere în ceea ce priveşte limitarea răspândirii infecţiei şi bolii tuberculoase, precum şi prin controale medicale respiratorii şi cardiologice gratuite, în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate a oamenilor proveniţi din categoriile dezavantajate ale populaţiei, spun reprezentanții Consiliului Județean Brașov.
Cu ajutorul UMM, conducerea spitalului va continua campania de promovare şi îmbunătăţire a sănătăţii în comunităţile braşovene, începută în anul 2011, prin examen clinic obiectiv general şi de specialitate – pneumologie şi cardiologie, investigaţii paraclinice de specialitate: explorarea funcţiei respiratorii – spirometrie, măsurarea saturaţiei în oxigen – pulsoximetrie, măsurarea nivelului glucozei în sânge – glicemie, măsurarea tensiunii arteriale, precum şi prin efectuarea şi interpretarea electrocardiogramei.
La indicaţia medicilor, persoanele la risc înalt de boli respiratorii şi cardiace vor fi transportate gratuit în Dispensarul TB Braşov, în vederea unor investigaţii suplimentare.
„Ca urmare, în domeniul prevenţiei, prin aceste campanii de consultaţii gratuite cu ajutorul Unităţii Medicale Mobile urmărim creşterea gradului de depistare a bolilor, cu precădere în rândul grupurilor vulnerabile şi dezavantajate şi astfel, o rată crescută de succes terapeutic şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei“, a precizat managerul spitalului, dr. Dan Moraru.
Unitatea Medicală Mobilă a costat 50.000 de euro, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov.