Site icon

O clădire simbol pentru brașoveni stă să cadă. Proprietarul, patron al unui PUB de pe strada Republicii, a scăpat până acum de impozitul de până 500%

FOTO: Eugen Moga

Aproape orice brașovean trecut de prima tinerețe își amintește de hanul de la Pietrele lui Solomon, unde, după o coborâre cu sania pe drumul vechi al Poienii se putea cumpăra un vin fiert sau ceva de mâncare. Acum, cei care trec pe acolo văd o ruină, o casă din care au mai rămas zidurile și o parte din acoperiș. Casa este acum proprietate privată, fiind deținută de proprietarul unui PUB de pe strada Republicii, care nu pare prea interesat să o repare. Acesta a scăpat și de supraimpozitarea de până la 500%, care se aplică pentru clădirile lăsate în paragină.



Totuși, anul acesta situația s-ar putea schimba, asta pentru că reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că în primele trei luni ale acestui an, comisia de evaluare a stării imobilelor va ajunge în Șchei, cartier în care este și hanul de la Pietrele lui Solomon.

„Tot în primele trei luni ale anului 2020, pe măsură ce se finalizează expertizele tehnice, pentru clădirile cu probleme, se vor aproba și hotărârile de Consiliu Local privind supraimpozitarea de până la 500%, care intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 



 Anul trecut au fost aprobate 13 hotărâri de Consiliu Local privind supraimpozitarea clădirilor degradate începâd cu data de 1 ianuarie 2020. În două cazuri proprietarii au început reabilitarea, astfel că hotărârile au fost revocate. În anul 2019, comisia de evaluare a „periat” Poiana Brașov, Centrul Istoric, străzile Apullum, Agrișelor, Lungă, Nicolae Iorga, Iuliu Maniu sau 15 Noiembrie.

Exit mobile version