Site icon

Ping-pong cu podul CET-ului, care stă să cadă. Guvernul cere hârtii peste hârtii pentru a-l preda

Sursă foto: Nelu Corbu

„Dosarul podul CET-ului” s-a împotmolit la  Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), care mai cere hârtii pentru a aviza emiterea unei hotărâri de Guvern prin care acest pod, situat pe strada Timiș Triaj (pe drumul CET-ului) să fie preluat de municipalitatea brașoveană. Podul a făcut parte din vechea ocolitoare (care era drum național) este într-o stare avansată de degradare, un trotuar fiind prăbușit. În anul 2016, când a fost inaugurată noua variantă ocolitoare a Brașovului, municipalitatea brașoveană a anunțat că vrea să preia Drumul CET-ului. De atunci, s-a purtat o întreagă corespondență cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și cu mai multe ministere, însă nu s-a ajuns la etapa emiterii unei hotărâri de Guvern privind preluarea drumului (inclusiv a podului) către Municipiul Brașov. 



De altfel, marți, primarul Brașovului, George Scripcaru a declarat că zilele trecute a primit o adresă de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA). 

„Când am primit această adresă, prima dat m-am bucurat. Însă, această adresă era semnată de secretarul general al ministerului care mi-a transmis: «Stimate domnule municipiul Braşov. Voi vreţi să preluaţi un bun care este un pericol public al nostru, adică al Statului Român, adică al Ministerului Transporturilor. Nu suntem de acord cu acest lucru şi dacă vreţi să îl preluaţi şi să faceţi o investiţie pentru a preveni un pericol public, care ar trebui făcută de stat, trebuie să faceţi şi o documentaţie de dezmembrare, de natură cadastrală». Solicitarea ministerului este una exagerată. Atunci când ai un obiectiv în proprietatea publică a statului, a Ministerului Transporturilor, trebuie să ai clarificată situaţia juridică. Acum ne pun să facem noi treaba. Ajungem ca şi cu Cetăţuia. După ce ne-am chinuit atât de mult, ministerul nu ne-a ajutat foarte mult. E o vorbă: «Nu mă ajuţi, dar măcar nu mă încurca»”, a declarat primarul. 

Reprezentantul Primăriei Brașov a mai spus că, după ce a primit adresa, a vorbit cu secretarul de stat Mihail Veştea,  care nu știa de acest document. „I-am cerut să revină şi să elimine această obligaţie  şi să introducă hotărârea de Guvern prin care să ne fie predat obiectivul. Apoi vom face documentaţiile necesare. În caz contrar, vom mai pierde un an de zile şi vom fi tot în această situaţie”,  a mai spus Scripcaru. 



Reamintim că în 8 februarie 2017, s-a prăbușit în porțiune de 25 de metri din podul CET-ului.  Pentru a preveni accidentele, pe margine sunt montate balize de plastic și au fost instituite restricții de trafic și de tonaj. 

Exit mobile version