37 de brașoveni sunt izolați la domiciliu, după ce s-au întors din țări cu cazuri confirmate de coronavirus

75 de brașoveni care s-au întors recent din străinătate se află în prezent sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică Brașov (DSP), care vrea să se asigure că niciunul dintre ei nu este infectat cu coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, o parte dintre aceștia sunt autoizolați la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, așa cum prevde protocolul stabilit la nivelul Ministerului Sănătății, iar autoritățile locale și Poliția Locală vor trebui să se asigure că ei au proviziile necesare, astfel încât să nu fie nevoiți să iasă din case.

„În România și în Brașov nu există niciun caz confirmat de coronavirus, însă la nivelul  Ministerului Sănătății și al autorităților publice de administrație și de sănătate s-a elaborat o metodologie de supraveghere și reacție rapidă, atunci când avem persoane care ajuns aici, călătorind din străinătate, din zonele cu cazuri confirmate“, a precizat Anca Bâtiu, reprezentanta DSP Brașov.

Din cele 75 de persoane monitorizate, azi la ora 14.30, 37 se aflau în izolare la domiciliu. „Am început de dimineață cu 26 de persoane, trei au ieșit din izolare pe parcurs, însă s-au adăugat alte 14 p până după prânz“, a mai precizat reprezentanta DSP Brașov. Persoanele monitorizate de DSP s-au întors în țară, iar la graniță au completat un chestionar cu patru întrebări cheie, pe baza cărora au fost apoi contactate de DSP Brașov. 

„I-am sunat și le-am prezentat metodologia de intervenție. Le-am cerut să verifice regulat temperatura, pentru că în cazul infecțiilor cu coronavirus, febra furibundă este un prim simptom. Până acum nu au existat probleme de acest gen, însă oamenii au reacționat bine și au fost interesați să colaboreze pentru a fi în siguranță“, a precizat Anca Bâtiu.

Ce spune protocolul de intervenție rapidă?

În cazul în care va exista o suspiciune de infectare cu coronavirus, protocolul care va fi aplicat prevede ca pacientul să fie transportat de urgență la unul dintre centrele desemnate de Ministerul Sănătății, cel mai apropiat de Brașov fiind cele de la București, de la Spitalul „Matei Balș“ sau de la Institutul „ Victor Babeș“

În cazul în care cele două unități speciale de la București nu vor putea primi rapid pacienți de la Brașov, aceștia vor fi izolați în unitățile cu secții de boli infecțioase din județ, respectiv la Spitalul Municipal Făgăraș, Spitalul orășenesc Rupea și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov. 

Transportul către București al eventualilor pacienți cade în responsabilitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În cazul persoanelor izolate la domiciliu preventiv, poliția locală și autoritățile locale trebuie să se asigure că acestea vor avea apă și hrană suficiente. Tot autoritățile locale, în speță primăriile, trebuie să identifice spații de izolare care să poată fi folosite în caz de nevoie. 

 

 

3 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Câți brașoveni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirus? - Realitatea de Brașov
  2. Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat în Romănia
  3. Coronavirus a izolat, la domiciliu, zeci de brașoveni - NewsBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.