Aproape 13.000 de lei, diferența dintre cel mai mic și cel mai mare salariu din Consiliul Județean Brașov. Salariile au fost înghețate la nivelul anului 2018

Consilierii județeni brașoveni au aprobat luni, într-o ședință extraordinară, salariile angajaților din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Brașov. Practic, aleșii au votat același proiect care a fost respins în ședința trecută, din 23 ianuarie, singura completare fiind că a fost obținut și acordul sindicatului pentru noua grilă. 



La ședință au participat 32 de consilieri, dintre care trei nu au votat, pentru că aveau rude angajate în Consiliul Județean Brașov. Proiectul a trecut cu 21 de voturi „pentru” (PNL, UDMR, FDGR și Radu Mitric – autodeclarat independent) și 8 abțineri (PSD). 

De altfel, secretarul județului, Mariana Dumbrăveanu, a declarat luni, în ședința de plen că motivul pentru care nu a fost aprobat proiectul anterior a fost că la dosar nu exista acest acord.  

„După ce s-a pensionat fostul președinte al sindicatului Pro Bono (Tiberiu Popa – n.n.), acesta a rămas fără o conducere. Între timp, s-au desfășurat alegeri la nivelul sindicatului, iar săptămâna trecută au fost purtate și negocierile”, a explicat Dumbrăveanu. 

În urma acestor negocieri, liderul sindical,  Gyorfi Tunde Roza,  și-a pus semnătura pe proiectul de hotărâre propus de Executivul Consiliului Județean. 



Conform hotărârii Legislativului județean, salariile  de bază pentru funcţionarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Braşov din acest an sunt aceleași cu cele stabilite în anul 2018. Diferența dintre cel mai mic salariu –  stabilit pentru un post de salvator montan (2.230 lei, adică minimul pe economie) –  și cel mai mare salariu – al administratorului public al județului, în cuantum de 15.200 de lei . 

Topul salariilor din Consiliul Județean Brașov 

Cele mai mari salarii: 

  • Administrator public al județului  – 15.200 lei 
  • Secretar al județului, arhitect șef, director executiv – 11.913 lei 
  • Manager public – 8.968 lei 
  • Șef serviciu, șef serviciu Birou Audit – 8.778 lei 
  • Șef birou – 8.550 lei 



Cele mai mici salarii: 

  • Șofer – între 2.850 și 3.021 lei 
  • Muncitor calificat – între 2.565 lei și 2.888 lei 
  • Paznic, îngrijitor – 2.413 lei 
  • Salvator montan: grad III- 2.230 lei (în grilă există și salvator montan grad I – 3.116 lei). 

Ce salarii sunt pentru funcții de execuție 

  • Consilier juridic: între 2.508 lei și 4.522 lei (dacă este personal contractual) și 2.812 lei și între 5.529 lei (dacă este funcționar)
  • Referent de specialitate: între 2.565 lei și 3.230 lei (dacă este funcționar public) și între 2.508 lei și 4.522 lei (dacă este personal contractual). 

1 Trackback / Pingback

  1. Cât câștigă angajații Primăriei Brașov, comparativ cu cei ai Consiliului Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.